Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          6 sidor V  « < 2 3 4 5 6 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Koka ris, Hur mycket per person?
          Gossen Ruda
          Inlägg 15-07-2010, 18:11
          Länk hit: #61


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Rudan simmar in i tråden. När jag har ris till middagen, alltid till fisken, tar jag lite mindre än 1,5 dl. Alltid med överskott av vatten som jag häller bort när riset är klart. Avskyr att hacka bort fastbränt ris med hammare och mejsel i botten på kastrullen. Farbror Bens långkorniga ris. Fast de gångerna jag har lergrytekokad kyckling som proteinkälla till middagen blir det nog närmare 2dl för då FROSSAR jag. Huruvida jag äter långsamma eller snabba kolhydrater struntar jag i, bara de inte springer från bordet. Jag spiller aldrig krut på att kolla mängderna av olika mineraler, vitaminer mm, jag äter omväxlande och vad jag tror näringsrik föda så får kroppen fixa till det i slutänden. Ja, inte bokstavligt alltså.

          PS. Man skall alltid vara försiktig när man sparar födoämnen som varit torkade, som ris och ärtor. Det finns bakterier som kan gå in i ett vilostadium vid torkning. I detta stadium klarar de nästan allt, kokning t.ex. När förhållandena är gynnsamma vaknar de och kan föröka sig och snabbt göra maten livsfarlig att äta. Därför gäller det alltid att snabbt kyla ner det man skall spara och in i kylskåpet eller frysen. Inte spara för länge ofryst. DS.

          Redigerat av Gossen Ruda: 15-07-2010, 18:16


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 15-07-2010, 18:16
          Länk hit: #62


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Tack för dagens skratt nr 12 rotfl.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          andersen
          Inlägg 15-07-2010, 18:28
          Länk hit: #63


          Medlem
          Antal inlägg: 4 132
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 51



          CITAT (Gossen Ruda @ 15-07-2010, 19:11) *
          Rudan simmar in i tråden. När jag har ris till middagen, alltid till fisken, tar jag lite mindre än 1,5 dl. Alltid med överskott av vatten som jag häller bort när riset är klart. Avskyr att hacka bort fastbränt ris med hammare och mejsel i botten på kastrullen. Farbror Bens långkorniga ris. Fast de gångerna jag har lergrytekokad kyckling som proteinkälla till middagen blir det nog närmare 2dl för då FROSSAR jag. Huruvida jag äter långsamma eller snabba kolhydrater struntar jag i, bara de inte springer från bordet. Jag spiller aldrig krut på att kolla mängderna av olika mineraler, vitaminer mm, jag äter omväxlande och vad jag tror näringsrik föda så får kroppen fixa till det i slutänden. Ja, inte bokstavligt alltså.

          PS. Man skall alltid vara försiktig när man sparar födoämnen som varit torkade, som ris och ärtor. Det finns bakterier som kan gå in i ett vilostadium vid torkning. I detta stadium klarar de nästan allt, kokning t.ex. När förhållandena är gynnsamma vaknar de och kan föröka sig och snabbt göra maten livsfarlig att äta. Därför gäller det alltid att snabbt kyla ner det man skall spara och in i kylskåpet eller frysen. Inte spara för länge ofryst. DS.


          Fast bränt ris? testa det här sättet att koka ris. ta så mycket ris du vill i kastrullen sjölj av riset, ner med ett finger i kastrullen fyll på vatten till första leden på fingret på med lock högvärme på spisen när riset har börjat att koka, sänk värmen till ettan, efter ca 15-20minuter är riset klart utan att ha bränt fast sig i botten.


          --------------------
          Problemet är inte de onda människorna
          utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King.


          Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T.

          Att inte cykla är att gå för långt.

          Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 15-07-2010, 18:45
          Länk hit: #64


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Möjligen blir det för hög värme på gasspisen. Min metod är: i med vatten, koka upp, när vattnet kokar i med riset och sen ner på sparlåga i 20 min när det kokat upp igen.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 16-07-2010, 07:27
          Länk hit: #65


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          CITAT (andersen @ 15-07-2010, 19:28) *
          Fast bränt ris? testa det här sättet att koka ris. ta så mycket ris du vill i kastrullen sjölj av riset, ner med ett finger i kastrullen fyll på vatten till första leden på fingret på med lock högvärme på spisen när riset har börjat att koka, sänk värmen till ettan, efter ca 15-20minuter är riset klart utan att ha bränt fast sig i botten.

          Högvärme? 15-20 minuter? Hur har det då gått med fingret?? fear.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 16-07-2010, 08:16
          Länk hit: #66


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Christa @ 15-07-2010, 18:48) *
          Märker du av några negativa effekter när du "fuskar"?


          Nej inte för att jag fuskar någon dag. Som jag sa så är jag ingen fanatiker.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Christa
          Inlägg 16-07-2010, 14:18
          Länk hit: #67


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          CITAT (*Stintan* @ 16-07-2010, 09:16) *
          Nej inte för att jag fuskar någon dag. Som jag sa så är jag ingen fanatiker.


          Det är intressant att du flera gånger poängerat att du inte är fanatiker samtidigt som du haft flera aggressiva utfall riktade mot mig när du uppfattar att jag inte delar din uppfattning.

          För mig är fördömande av allt annat än den egna hållningen just ett uttryck för fanatism. Jag menar då i sammanhang där det inte finns något som är absolut rätt eller fel.

          Hur ser du själv på detta? Jag är inte ute efter att mucka gräl eller hoppa på dig. Skulle bara vara intressant att höra hur du själv ser på denna paradox.
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 16-07-2010, 15:21
          Länk hit: #68


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Christa @ 16-07-2010, 15:18) *
          Det är intressant att du flera gånger poängerat att du inte är fanatiker samtidigt som du haft flera aggressiva utfall riktade mot mig när du uppfattar att jag inte delar din uppfattning.

          För mig är fördömande av allt annat än den egna hållningen just ett uttryck för fanatism. Jag menar då i sammanhang där det inte finns något som är absolut rätt eller fel.

          Hur ser du själv på detta? Jag är inte ute efter att mucka gräl eller hoppa på dig. Skulle bara vara intressant att höra hur du själv ser på denna paradox.



          För det första så är jag ingen hund, det är sådana som gör aggressiva utfall. För det andra har jag inte menat att vara det minsta aggressiv. Sen att jag nämnt ett par gånger att jag inte är någon fanatiker behöver du väl inte ta åt dig av. Jag fördömer ingen, varför skulle jag göra det? Var och en gör som den själv vill men för mig är det viktigt att kunna få vara lite flexibel och inte så låst. Det betyder frihet för mig. Du har frågat mig en del saker som jag därför inte kan svara så kategoriskt på. Du är antagligen mycket mer noggrann än jag, åtminstone när det gäller vissa bitar, och det är nog därför jag ibland undrar hur du menar med dina inlägg.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Christa
          Inlägg 16-07-2010, 19:58
          Länk hit: #69


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          CITAT (*Stintan* @ 16-07-2010, 16:21) *
          För det första så är jag ingen hund, det är sådana som gör aggressiva utfall. För det andra har jag inte menat att vara det minsta aggressiv. Sen att jag nämnt ett par gånger att jag inte är någon fanatiker behöver du väl inte ta åt dig av. Jag fördömer ingen, varför skulle jag göra det? Var och en gör som den själv vill men för mig är det viktigt att kunna få vara lite flexibel och inte så låst. Det betyder frihet för mig. Du har frågat mig en del saker som jag därför inte kan svara så kategoriskt på. Du är antagligen mycket mer noggrann än jag, åtminstone när det gäller vissa bitar, och det är nog därför jag ibland undrar hur du menar med dina inlägg.


          Jag tar inte åt mig för att du skriver att du inte är fanatiker. Vad skulle det finnas att ta åt sig i det? Men att skriva att kolhydrater bara är socker och stärkelse och att i princip klassa alla livsmedel som i huvudsak består av kolhydrater som onyttiga är i mina ögon en smula fanatiskt.

          Det finns många människor på vår jord som lever av en kost som i huvudsak består av kolhydrater. Det är som sagt skillnad på kolhydrater och kolhydrater.
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 16-07-2010, 20:24
          Länk hit: #70


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Nu lägger du ord i min mun som jag inte sagt. Jag har inte klassat alla livsmedel som i huvudsak består av kolhydrater som onyttiga. Ja det är skillnad på snabba och långsamma kolhydrater, har jag påstått något annat?



          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          netha
          Inlägg 16-07-2010, 21:24
          Länk hit: #71


          Gäster






          Christa ... efter att ha läst alla dina funderingar kring mat ...
          Är det inte jobbigt att leva om man alltid ska tänka på och räkna ut hur mycket mineraler/vitaminer/långsamma/snabba//kolhydrater/proteiner/fett mm ... mat man stoppar i sig innehåller?

          Ta inte frågan som kritik ... jag undrar, eftersom både maken och jag alltid ätit det vi tycker om ... i lagoma mängder och ingen av oss har någonsin haft övervikt.
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 17-07-2010, 01:22
          Länk hit: #72


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Oavsett om kolhydraterna är snabba eller långsamma så ger de i alla fall påslag på blodsockret bara olika snabbt .


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          Christa
          Inlägg 17-07-2010, 20:22
          Länk hit: #73


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          CITAT (netha @ 16-07-2010, 22:24) *
          Christa ... efter att ha läst alla dina funderingar kring mat ...
          Är det inte jobbigt att leva om man alltid ska tänka på och räkna ut hur mycket mineraler/vitaminer/långsamma/snabba//kolhydrater/proteiner/fett mm ... mat man stoppar i sig innehåller?

          Ta inte frågan som kritik ... jag undrar, eftersom både maken och jag alltid ätit det vi tycker om ... i lagoma mängder och ingen av oss har någonsin haft övervikt.


          Jo det är väldigt jobbigt men jag gör det inte första hand för vikten utan för att jag stressat sönder min ämnesomsättning. Jag har förstadium till diabetes och om jag äter snabba kolhydrater så får jag en massa annan skit också. Genom att jobba med kost och motion så får jag nu färre och färre hälsoproblem. Innan blev det bara fler och fler och jag mådde verkligen skitdåligt.

          Hade jag inte stressat så på jobbet så hade jag säkert kunnat äta lite friare. Sedan är det också så att kvinnor som passerat klimakteriet lättare drabbas av hälsoproblem.

          Vi köpte t ex sushi för några år sedan och det var ju massor av vitt ris. Sedan satt vi och såg en film efteråt. Oj vad jag mådde dåligt dagen efter och i flera veckor framöver. Fick dessutom en sådan insulinrekyl så jag vaknade på natten och var vrålhungrig så jag blev tvungen att gå upp och äta en banan.

          Vad vikten beträffar så började jag gå upp så jag växte ur alla mina kläder och det ville jag inte.

          Var glad och tacksam för att din hälsa är bra utan att du behöver tänka så mycket på vad du äter. Det är lätt att ta sådant för givet när man inte upplevt något annat.

          CITAT (*Stintan* @ 12-07-2010, 17:26) *
          Du gör alltså tvärtemot vad alla rekommenderar idag. Det var nog tur du åt den där kycklingfilén så du fick i dig lite proteiner och aningens fett också. Det var ju en måltid som inte var som du skrev i en annan tråd att du äter i stort sett bara kolhydrater. Tror du på fullt allvar att man mår bra av att bara käka socker och stärkelse?


          Det var det här jag menade Stintan
           
          Citera
          Christa
          Inlägg 17-07-2010, 20:29
          Länk hit: #74


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          CITAT (*Stintan* @ 13-07-2010, 17:44) *
          Vad är det som skulle vara så nyttigt med en massa kolhydrater? Det är ju bara en massa socker och stärkelse. Min kropp passar det inte och därför har jag dragit ner det till ett minimum.


          Här skriver du också att kolhydrater bara är en massa socker och stärkelse.

          Jag är inte ute efter att munhuggas. Kunde bara inte låta bli att ta upp diskussionen eftersom just de här uttalandena andas en smula fanatism och att du flera gånger skrivit att någon fanatiker är du inte.

          När det gäller LCHF så är det ju ganska vanligt att människor som är anhängare till den kosthållningen fördömer den kost som Livsmedelsverket rekommenderar.
           
          Citera
          netha
          Inlägg 17-07-2010, 20:53
          Länk hit: #75


          Gäster






          CITAT (Christa @ 17-07-2010, 21:22) *
          Jo det är väldigt jobbigt men jag gör det inte första hand för vikten utan för att jag stressat sönder min ämnesomsättning. Jag har förstadium till diabetes och om jag äter snabba kolhydrater så får jag en massa annan skit också. Genom att jobba med kost och motion så får jag nu färre och färre hälsoproblem. Innan blev det bara fler och fler och jag mådde verkligen skitdåligt.

          Hade jag inte stressat så på jobbet så hade jag säkert kunnat äta lite friare. Sedan är det också så att kvinnor som passerat klimakteriet lättare drabbas av hälsoproblem.

          Vi köpte t ex sushi för några år sedan och det var ju massor av vitt ris. Sedan satt vi och såg en film efteråt. Oj vad jag mådde dåligt dagen efter och i flera veckor framöver. Fick dessutom en sådan insulinrekyl så jag vaknade på natten och var vrålhungrig så jag blev tvungen att gå upp och äta en banan.

          Vad vikten beträffar så började jag gå upp så jag växte ur alla mina kläder och det ville jag inte.

          Var glad och tacksam för att din hälsa är bra utan att du behöver tänka så mycket på vad du äter. Det är lätt att ta sådant för givet när man inte upplevt något annat.
          Det var det här jag menade Stintan

          Ok, då förstår jag. Tack o lov så kan man ju bromsa diabetes med kost och motion, om man upptäcker risk i tid. smile.gif
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 17-07-2010, 22:05
          Länk hit: #76


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Christa @ 17-07-2010, 21:29) *
          Här skriver du också att kolhydrater bara är en massa socker och stärkelse.

          Jag är inte ute efter att munhuggas. Kunde bara inte låta bli att ta upp diskussionen eftersom just de här uttalandena andas en smula fanatism och att du flera gånger skrivit att någon fanatiker är du inte.

          När det gäller LCHF så är det ju ganska vanligt att människor som är anhängare till den kosthållningen fördömer den kost som Livsmedelsverket rekommenderar.


          Vad är det för fel att säga att kolhydrater är en massa socker och stärkelse? Det är ju sant.

          Livsmedelsverkets rekommenadationer är väl inte så mycket att hänga i julgran med tanke på all skit dom godkänner att maten får innehålla. Det är faktiskt inte bara folk som äter LCHF som är kritiska till Livsmedelsverket. Vems ärenden går dom tror du?
          Jag har kollat väldigt mycket vad maten innehåller då jag handlat och det är ingen rolig läsning.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 17-07-2010, 22:42
          Länk hit: #77


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          En länk om farliga kolhydrater.

          Kolhydrater kan ge hjärtinfarkt


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Christa
          Inlägg 18-07-2010, 09:04
          Länk hit: #78


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          CITAT (*Stintan* @ 17-07-2010, 23:05) *
          Vad är det för fel att säga att kolhydrater är en massa socker och stärkelse? Det är ju sant.

          Livsmedelsverkets rekommenadationer är väl inte så mycket att hänga i julgran med tanke på all skit dom godkänner att maten får innehålla. Det är faktiskt inte bara folk som äter LCHF som är kritiska till Livsmedelsverket. Vems ärenden går dom tror du?
          Jag har kollat väldigt mycket vad maten innehåller då jag handlat och det är ingen rolig läsning.


          Om det nu inte finns något nyttigt i kolhydrater så vad menar du att det beror på att människor kan leva på i huvudsak grönsaker och må bra av det?

          Det går ju bra att leva på LCHF också men själv vill jag kunna odla min mat och jag älskar frukt och bär.

          Vilken mat som är lättast att äta utan att få för mycket energi beror ju också på hur vältränad man är och hur mycket man rör sig. Det vi är överens om är att det skall vara fullvärdig mat och inte en massa raffinerat skräp eller mat med en massa tillsatser.

          Jag har läst innehållsförteckningar och undvikit tillsatser ända sedan 1978 när jag flyttade till eget hushåll.
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 18-07-2010, 10:20
          Länk hit: #79


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Men alla grönsaker är ju inte bara kolhydrater. Det är skillnad på en potatis och en aubergin t.ex. Jag gillar också frukt och bär och äter det också. Särskilt när det är säsong. LCHF strider ju inte på något sätt mot att man vill odla delar av sin mat själv. Men som sagt man ska såklart göra det som passar en själv bäst. Jag blev bara så förvånad att du kör på så mycket kolhydrater.

          Skillnaden på din och min kost är att jag äter mer fett i form av smör och grädde än vad du gör. Eftersom jag gör det så måste jag dra ner på kolhydraterna annars skulle fettet lagras i kroppen istället för att förbrännas. Hela vitsen är att kroppen ska ställa om sig till att inte använda kolhydrater utan fett som energi. Att folk är feta beror i allmänhet på att man äter både en massa kolhydrater och fett.

          Alla är väl numera överens om att socker inte är bra och då är ju enklaste sättet att minska ner sockerintaget att dra ner på kolhydraterna. Så ser jag på det och det passar mig. Matlagningen har blivit mycket enklare, jag behöver inte äta lika mycket som förr för att bli mätt och jag håller mig mätt längre. Sockersuget är borta likaså åker inte blodsockret berg- och dalbana. Jag är varken vältränad eller rör mig särskilt mycket nu för tiden tyvärr.

          tillägg: Jatg vet inte hur människor mår som lever på bara kolhydrater.

          Redigerat av *Stintan*: 18-07-2010, 10:22


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Christa
          Inlägg 18-07-2010, 11:32
          Länk hit: #80


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          CITAT (*Stintan* @ 18-07-2010, 11:20) *
          Men alla grönsaker är ju inte bara kolhydrater. Det är skillnad på en potatis och en aubergin t.ex. Jag gillar också frukt och bär och äter det också. Särskilt när det är säsong. LCHF strider ju inte på något sätt mot att man vill odla delar av sin mat själv. Men som sagt man ska såklart göra det som passar en själv bäst. Jag blev bara så förvånad att du kör på så mycket kolhydrater.

          Skillnaden på din och min kost är att jag äter mer fett i form av smör och grädde än vad du gör. Eftersom jag gör det så måste jag dra ner på kolhydraterna annars skulle fettet lagras i kroppen istället för att förbrännas. Hela vitsen är att kroppen ska ställa om sig till att inte använda kolhydrater utan fett som energi. Att folk är feta beror i allmänhet på att man äter både en massa kolhydrater och fett.

          Alla är väl numera överens om att socker inte är bra och då är ju enklaste sättet att minska ner sockerintaget att dra ner på kolhydraterna. Så ser jag på det och det passar mig. Matlagningen har blivit mycket enklare, jag behöver inte äta lika mycket som förr för att bli mätt och jag håller mig mätt längre. Sockersuget är borta likaså åker inte blodsockret berg- och dalbana. Jag är varken vältränad eller rör mig särskilt mycket nu för tiden tyvärr.

          tillägg: Jatg vet inte hur människor mår som lever på bara kolhydrater.


          Jag har försökt att avstå från bröd eftersom jag inte mår bra av det. Jag tycker dock att det är svårt att få ihop det. Vad kan man t ex ha med sig som matsäck om man är ute i skogen om man inte skall äta bröd?

          De perioder jag avstått brödet har jag haft med mig en burk makrill och majs och ärter. Majs är ju väldigt stärkelserikt så det vet jag inte om man får äta om man äter LCHF. Under svamp och bärsäsongen när vi är mycket ute i skogen blir jag emellertid väldigt trött på denna matsäck. Kladdigt är det också och en burk att ta hand om. Ett par mackor i ryggsäcken är väldigt lättvint.

          Att inte använda bröd kräver också en massa planering. Vad jag än äter till frukost så klarar jag mig inte fram till lunch. Vi går upp klockan 6 även när vi är lediga och även om vi äter lunch halv tolv så blir det ju rätt många timmar.

          Bönor funkar bra men ibland blir jag trött på det också. Följer man Annika Dahlqvists definition på LCHF så tror jag inte man får äta bönor heller.

          Har du några förslag på vad man kan äta de måltider som inte är lagad mat?
           
          Citera

          6 sidor V  « < 2 3 4 5 6 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-01-2026, 17:33
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon