Ett recept på tameiah(falafel) hämtad från Egypten Obs. i det här receptet är det inte kikärtor som i många andra recept på. ca I kg torkade bönor till falafel, delade och skalade. Finns i mellanöstern-affärerna. Fråga så blir det rätt. Notera att dom ska vara delade Blötlägg i 3 dagar, byt vattnet varje dag. Skölj 1 stor lök, hacka den. salt, efter smak 2 krukor gräslök, hacka mixa Fördela i plastpåsar så mycket som du vill tillaga varje gång(jag brukar använda i liters påsar), in i frysen. Sedan är det bara att tina påsen över natten innan tillagning. Krydda enliterspåse-blandningen med. (Jag vet att jag inte har exakta mått men det är lite efter smak prova med mitt förslag och ändra tills nästa påse om det inte blir bra): Kummin(ca 1 tsk) Stark chili(ca 1 krm) Torkade korianderfrön(ca 1 tsk) (ev. 1 ägg för den som vill ha den konsistensen) blanda Blanda lite stötta korianderfrön och sesamfrön på en tallrik Forma och platta till tameiahn som lite mindre pannbiffar. Lägg tameihan på tallriken och vänd så att det hamnar lite frön på var sida.
Fritera tameihan tills dom blir gyllenbruna.
Ätes varma eller kalla.
|