Full version: Tameiah
Rihane
Ett recept på tameiah(falafel) hämtad från Egypten
Obs. i det här receptet är det inte kikärtor som i många andra recept på.

ca I kg torkade bönor till falafel, delade och skalade. Finns i mellanöstern-affärerna. Fråga så blir det rätt. Notera att dom ska vara delade
Blötlägg i 3 dagar, byt vattnet varje dag.
Skölj
1 stor lök, hacka den.
salt, efter smak
2 krukor gräslök, hacka
mixa
Fördela i plastpåsar så mycket som du vill tillaga varje gång(jag brukar använda i liters påsar), in i frysen. Sedan är det bara att tina påsen över natten innan tillagning.
Krydda enliterspåse-blandningen med. (Jag vet att jag inte har exakta mått men det är lite efter smak prova med mitt förslag och ändra tills nästa påse om det inte blir bra):
Kummin(ca 1 tsk)
Stark chili(ca 1 krm)
Torkade korianderfrön(ca 1 tsk)
(ev. 1 ägg för den som vill ha den konsistensen)
blanda
Blanda lite stötta korianderfrön och sesamfrön på en tallrik
Forma och platta till tameiahn som lite mindre pannbiffar.
Lägg tameihan på tallriken och vänd så att det hamnar lite frön på var sida.

Fritera tameihan tills dom blir gyllenbruna.

Ätes varma eller kalla.

Kryddan03
Tack för receptet! Det låter gott.
En liten undran bara: Är det kummin (d v s "brödkummin) eller spiskummin? smile.gif
Rihane
Aj då,
Spiskummin är det förstås.
Kryddan03
CITAT (Rihane @ 15-08-2010, 22:28) *
Aj då,
Spiskummin är det förstås.

Tänkte nog det, men ville var helt säker. wink.gif
Får testa någon dag - om jag får tag på bönorna. smile.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon