Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Nötkött som på kinarestaurang
          Mollis
          Inlägg 19-08-2010, 15:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Ett litet tips om nu någon inte skulle veta...om du vill ha ditt nötkött så där mört som man får det på kinarestaurangen, blanda i lite bikarbonat i marinaden innan du steker/wokar det.
           
          Citera
          Bettis
          Inlägg 19-08-2010, 15:50
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 213
          Medlem sedan:
          07-02-2007
          Medlem nr: 9 061



          Blir det mörare med bikarbonat????


          --------------------
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 19-08-2010, 15:59
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Ja det blir det, jag har provat och det får den där rätta konsistensen som man vill ha på just kinamat (tycker åtminstone jag).
           
          Citera
          Bettis
          Inlägg 19-08-2010, 16:03
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 4 213
          Medlem sedan:
          07-02-2007
          Medlem nr: 9 061



          Lite bikarbonat i marinaden ska det bli nästa gång, tack för tipset tummenupp.gif


          --------------------
           
          Citera
          Solstorm
          Inlägg 20-08-2010, 10:48
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 933
          Medlem sedan:
          03-01-2008
          Medlem nr: 13 452



          Från vilken styckningsdel kommer köttet som ni använder?
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 20-08-2010, 11:55
          Länk hit: #6


          Gäster






          Innanlår brukar det vara här om man köper färdigstrimlat.
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 20-08-2010, 14:14
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          CITAT (Mollis @ 19-08-2010, 16:11) *
          Ett litet tips om nu någon inte skulle veta...om du vill ha ditt nötkött så där mört som man får det på kinarestaurangen, blanda i lite bikarbonat i marinaden innan du steker/wokar det.

          Går det lika bra med Samarin tro...? happy.gif

          Någon som vet vad den svarta svampen heter som brukar vara med i vissa wok-blandningar och var man kan köpa sådan?
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 20-08-2010, 14:29
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          CITAT (malcolm @ 20-08-2010, 15:14) *
          Går det lika bra med Samarin tro...? happy.gif

          Någon som vet vad den svarta svampen heter som brukar vara med i vissa wok-blandningar och var man kan köpa sådan?


          Skogsöron tror jag, man kan köpa den torkad i asiatiska affärer och ja det går nog lika bra med samarin:-)
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 20-08-2010, 21:05
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Är det inte jordöron tro?
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          Blomstertanten
          Inlägg 21-08-2010, 13:08
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 5 380
          Medlem sedan:
          03-08-2003
          Medlem nr: 2 004



          CITAT (Mollis @ 19-08-2010, 16:11) *
          Ett litet tips om nu någon inte skulle veta...om du vill ha ditt nötkött så där mört som man får det på kinarestaurangen, blanda i lite bikarbonat i marinaden innan du steker/wokar det.

          Annars funkar det alldeles utmärkt att ha i vinäger i marinaden! Man kan tillexempel använda egen smaksatt vinäger, då får man ju både smak och köttet blir dessutom mörare tummenupp.gif


          --------------------
          Glanshammar Närke Zon 3

          Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

          Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.


           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 22-08-2010, 06:44
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          CITAT (Blomstertanten @ 21-08-2010, 14:08) *
          Annars funkar det alldeles utmärkt att ha i vinäger i marinaden! Man kan tillexempel använda egen smaksatt vinäger, då får man ju både smak och köttet blir dessutom mörare tummenupp.gif


          Jo men visst, jag har alltid balsamvinäger i marinaden när jag ska grilla t ex, men för just kinamat gör inte det tricket ,man kan ha både sin favoritvinäger och lite bikarbonat så blir det rätt konsistens. Om man inte är ute efter kinamats-stuket så låter man bli bikarbonatet.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 00:50
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon