Mollis
Ett litet tips om nu någon inte skulle veta...om du vill ha ditt nötkött så där mört som man får det på kinarestaurangen, blanda i lite bikarbonat i marinaden innan du steker/wokar det.
Bettis
Blir det mörare med bikarbonat????
Mollis
Ja det blir det, jag har provat och det får den där rätta konsistensen som man vill ha på just kinamat (tycker åtminstone jag).
Bettis
Lite bikarbonat i marinaden ska det bli nästa gång, tack för tipset tummenupp.gif
Solstorm
Från vilken styckningsdel kommer köttet som ni använder?
Meriona
Innanlår brukar det vara här om man köper färdigstrimlat.
malcolm
CITAT (Mollis @ 19-08-2010, 16:11) *
Ett litet tips om nu någon inte skulle veta...om du vill ha ditt nötkött så där mört som man får det på kinarestaurangen, blanda i lite bikarbonat i marinaden innan du steker/wokar det.

Går det lika bra med Samarin tro...? happy.gif

Någon som vet vad den svarta svampen heter som brukar vara med i vissa wok-blandningar och var man kan köpa sådan?
Mollis
CITAT (malcolm @ 20-08-2010, 15:14) *
Går det lika bra med Samarin tro...? happy.gif

Någon som vet vad den svarta svampen heter som brukar vara med i vissa wok-blandningar och var man kan köpa sådan?


Skogsöron tror jag, man kan köpa den torkad i asiatiska affärer och ja det går nog lika bra med samarin:-)
Fenja
Är det inte jordöron tro?
Mvh
Fenja
Blomstertanten
CITAT (Mollis @ 19-08-2010, 16:11) *
Ett litet tips om nu någon inte skulle veta...om du vill ha ditt nötkött så där mört som man får det på kinarestaurangen, blanda i lite bikarbonat i marinaden innan du steker/wokar det.

Annars funkar det alldeles utmärkt att ha i vinäger i marinaden! Man kan tillexempel använda egen smaksatt vinäger, då får man ju både smak och köttet blir dessutom mörare tummenupp.gif
Mollis
CITAT (Blomstertanten @ 21-08-2010, 14:08) *
Annars funkar det alldeles utmärkt att ha i vinäger i marinaden! Man kan tillexempel använda egen smaksatt vinäger, då får man ju både smak och köttet blir dessutom mörare tummenupp.gif


Jo men visst, jag har alltid balsamvinäger i marinaden när jag ska grilla t ex, men för just kinamat gör inte det tricket ,man kan ha både sin favoritvinäger och lite bikarbonat så blir det rätt konsistens. Om man inte är ute efter kinamats-stuket så låter man bli bikarbonatet.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon