Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hasselnöts likör, Recept på hasselnötslikör
          Lasvedesina
          Inlägg 27-08-2010, 14:42
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2
          Medlem sedan:
          18-07-2008
          Medlem nr: 17 617



          Hej allihopa

          Har surfat runt på nätet som en galning efter ett recept på hasselnötslikör men har inte hittat något alls sad.gif

          På Öland i år blir det massor med hasselnötter och stora är dom så jag skulle vilja göra min egen likör istället för att köpa den dyra Francelicon. Hoppas någon här på odla kan hjälpa mig med detta.

          Ciao Annika
           
          Citera
          Suz
          Inlägg 27-08-2010, 18:37
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 956
          Medlem sedan:
          01-05-2007
          Medlem nr: 10 095



          Åh det här hoppas jag att någon svarar på!
          Jag har med jättemycket hasserlnötter och det där lät ju hur gott som helst!


          --------------------
          Zon II
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 27-08-2010, 18:46
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Kopierat från matklubben.se


          Blir mycket lik Frangelico


          Ingredienser
          1 l hasselnötter med skal
          1 tsk angelikarot, torkad och hackad
          ½ vaniljstång, delad
          75 cl vodka
          1/4 tsk mandelextrakt
          3 3/4 dl strösocker
          2 ½ dl vatten
          1 tsk glycerin
          Gul hushållsfärg (ett par droppar)




          Gör så här
          Sätt ugnen på 175°C

          Skala och grovhacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt och rosta dem 10-15 minuter. Ta ut dem och placera dem i en 2-liters PET-flaska eller annat lämpligt kärl. Tillsätt den torkade angelikaroten, vaniljstången, spriten och mandelextraktet. Sätt på kapsylen och skaka om ordentligt.

          Detta lagras på svalt ställe i 4 veckor. Skaka om flaskan ett par ggr i veckan.

          Koka upp vattnet och sockret. Låt småputtra under omrörning tills sockret har lösts upp helt. Låt sockerlagen svalna och häll på den i flaskan, sätt på kapsylen och skaka om ordentligt igen.

          Lagra på svalt ställe i 3 månader och skaka om flaskan ett par ggr i veckan.

          Sila upp drycken genom en dubbelvikt fin silduk eller kaffefilter så att allt småskräp kommer bort. Tillsätt glycerinet och hushållsfärgen.

          Lagra en månad till innan likören är klar för servering.



          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Lasvedesina
          Inlägg 28-08-2010, 00:36
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2
          Medlem sedan:
          18-07-2008
          Medlem nr: 17 617



          CITAT (Chamomille @ 27-08-2010, 19:46) *
          Kopierat från matklubben.se
          Blir mycket lik Frangelico
          Ingredienser
          1 l hasselnötter med skal
          1 tsk angelikarot, torkad och hackad
          ½ vaniljstång, delad
          75 cl vodka
          1/4 tsk mandelextrakt
          3 3/4 dl strösocker
          2 ½ dl vatten
          1 tsk glycerin
          Gul hushållsfärg (ett par droppar)
          Gör så här
          Sätt ugnen på 175°C

          Skala och grovhacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt och rosta dem 10-15 minuter. Ta ut dem och placera dem i en 2-liters PET-flaska eller annat lämpligt kärl. Tillsätt den torkade angelikaroten, vaniljstången, spriten och mandelextraktet. Sätt på kapsylen och skaka om ordentligt.

          Detta lagras på svalt ställe i 4 veckor. Skaka om flaskan ett par ggr i veckan.

          Koka upp vattnet och sockret. Låt småputtra under omrörning tills sockret har lösts upp helt. Låt sockerlagen svalna och häll på den i flaskan, sätt på kapsylen och skaka om ordentligt igen.

          Lagra på svalt ställe i 3 månader och skaka om flaskan ett par ggr i veckan.

          Sila upp drycken genom en dubbelvikt fin silduk eller kaffefilter så att allt småskräp kommer bort. Tillsätt glycerinet och hushållsfärgen.

          Lagra en månad till innan likören är klar för servering.


          smile.gif Är jag som la ut frågan där också. Blev glad för ett svar men tyckte det lät så komplicerat så därför letar jag vidare efter ett enklare recept vilket jag tror det finns smile.gif
           
          Citera
          Alba
          Inlägg 29-08-2010, 20:13
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 11 250
          Medlem sedan:
          30-08-2006
          Medlem nr: 8 513



          Inte på svenska men det går nog följa receptet i alla fall.
          Måste det vara färska hasselnötter eller skulle det gå med de som finns att köpa i påse på ICA.Hasselnötslikör
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 29-08-2010, 20:42
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Blir istället frestad att testa pistasch-varianten - kan den blir grön månntro? Och nu har jag äntligen lärt mig att allspice är kryddpeppar.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Suz
          Inlägg 30-08-2010, 10:26
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 956
          Medlem sedan:
          01-05-2007
          Medlem nr: 10 095



          Hittade detta...men det kanske inte var vad du var ute efter?

          A version of "FRANGELICO"~ From Italy
          Great Hazelnut tasting liqueur.
          4 ½ cup shelled hazelnuts
          2 tsp Dried and chopped angelica root
          ½ split vanilla bean
          1 fifth vodka
          ½ tsp. Almond extract
          1 ½ cup sugar
          ¾ cup water
          1 Tbs. Finishing formula
          Heat oven to 325 degrees F. Place hazelnuts on cookie sheet and roast in oven.
          When toasted chop coarsely.
          Add nuts and all ingredients except water and sugar to aging container and age for a month.
          Strain and add cooled syrup to mixture.
          Age for another 2 or so months.


          Edit, hmmm...såg att fler redan länkat/skrivit recept....

          Redigerat av Suz: 30-08-2010, 10:30


          --------------------
          Zon II
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 21-06-2025, 12:36
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon