CITAT (Chamomille @ 27-08-2010, 19:46)

Kopierat från matklubben.se
Blir mycket lik Frangelico
Ingredienser
1 l hasselnötter med skal
1 tsk angelikarot, torkad och hackad
½ vaniljstång, delad
75 cl vodka
1/4 tsk mandelextrakt
3 3/4 dl strösocker
2 ½ dl vatten
1 tsk glycerin
Gul hushållsfärg (ett par droppar)
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C
Skala och grovhacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt och rosta dem 10-15 minuter. Ta ut dem och placera dem i en 2-liters PET-flaska eller annat lämpligt kärl. Tillsätt den torkade angelikaroten, vaniljstången, spriten och mandelextraktet. Sätt på kapsylen och skaka om ordentligt.
Detta lagras på svalt ställe i 4 veckor. Skaka om flaskan ett par ggr i veckan.
Koka upp vattnet och sockret. Låt småputtra under omrörning tills sockret har lösts upp helt. Låt sockerlagen svalna och häll på den i flaskan, sätt på kapsylen och skaka om ordentligt igen.
Lagra på svalt ställe i 3 månader och skaka om flaskan ett par ggr i veckan.
Sila upp drycken genom en dubbelvikt fin silduk eller kaffefilter så att allt småskräp kommer bort. Tillsätt glycerinet och hushållsfärgen.
Lagra en månad till innan likören är klar för servering.

Är jag som la ut frågan där också. Blev glad för ett svar men tyckte det lät så komplicerat så därför letar jag vidare efter ett enklare recept vilket jag tror det finns