Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V  < 1 2  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hyresgästens Trattissoppa
          zissi
          Inlägg 11-10-2010, 14:08
          Länk hit: #21


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          CITAT (zissi @ 10-10-2010, 22:40) *
          Vi var på "Smaka på Ösgötamat" i Linköping i helgen där vi träffade och handlade av östgötska matproducenter. Då bjöd en restaurangskola på en jättegod soppa med svamp och rotfrukter och de delade även ut receptet. Om någon mer är intresserad av att variera sina svampsopperecept så lägger jag in det här.
          [attachment=55476:Kvarn_ke...tfrukter.JPG]

          Måste göra ett tillägg till receptet: Jag tog naturligtvis 200 g blandsvamp (ungefär 1 liter) som jag själv plockat i stället för den svampen som stod i receptet. Det blev mest trattisar, några gula kantareller och några bleka taggsvampar. Kanske man kan ta 2 buljongtärningar i stället för 1, för nu behövdes det rätt så mycket salt och peppar. Jag tog vispgrädde i stället för creme fraich också. Går nog bra vilket som.

          Mycket, mycket god och även mer mättande än många andra soppor. Rekommenderas varmt! wub.gif smiley_small_hug.gif


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 12-10-2010, 23:35
          Länk hit: #22


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          CITAT (Meriona @ 05-09-2010, 20:50) *
          1 liter färska trattisar
          smör
          4 msk vetemjöl
          2 buljongtärningar (grönsaks)
          1 liter vatten
          1 msk tomatpuré
          2 msk ädelost
          1 1/2 dl creme fraiche
          1 msk pressad citron
          finhackad persilja

          Dela svampen i mindre bitar. Smält smör och fräs svampen i några minuter. Strö över mjölet, rör om och lägg i buljongtärningarna. Häll i vattnet lite i taget under omrörning. Smaksätt med tomatpuré, creme fraiche och ädelost. Låt koka i 10-15 min, smaka av med citronsaften. Strö fint hackad persilja över.

          Himla enkel, snabblagad och god. smile.gif


          Nam, nam. Också jag "kokar ur" svampen innan smör tillsätts. Steker ett bra tag. Tillsätter mot slutet lite finhackad scharlottenlök. Jag använder inte buljongtärning eller vetemjöl. I stället för (din mängd) vatten och creme fraiche, häller jag i 3 dl grädde och spär med vatten (kanske 3-5 dl, jag gör det på en höft) allteftersom hela härligheten småputtrar länge på absolut lägsta värme. Ingen tomatpuré (men det ska jag prova). En bit grön- eller blåmögelost mot slutet. Jag ska verkligen testa den pressade citronen, det kan göra skillnad. Persilja, absolut. Jag brukar så ringla lite olivolja på toppen.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 13-10-2010, 07:59
          Länk hit: #23


          Gäster






          Nu har jag skrivit ut båda zissis recept, vi ska förhoppningsvis hitta mängder med trattisar på lördag och då ska det bli soppa av! TACK ZISSI! thanks.gif

          Smuleborg, din variant lät också mumma, lite lök ja, det kunde nog gärna få komma i!

          Överbölingen, har du hittat frugans recept än?
           
          Citera
          HrKantarell
          Inlägg 19-03-2011, 02:23
          Länk hit: #24


          Medlem
          Antal inlägg: 9
          Medlem sedan:
          18-03-2011
          Medlem nr: 41 230



          Hejsan,
          Har en sida där det finns recept på bl a kantarellsoppor av olika slag.
          Kantarellrecept.se
          Bifogad fil  kantatrell_50px.png ( 6.71k ) Antal nedladdningar: 10


          Redigerat av HrKantarell: 19-03-2011, 02:24
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 20-09-2011, 17:23
          Länk hit: #25


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Nu har jag provat trattkantarellsoppan.
          Iddes inte gå ut och klippa persilja så jag pressade en vitlökklyfta som fick fräsa med svampen.
          Kunde notara att den var mycket god.

          och Meronia!
          Ursäkta ett års väntan. Lämnade tråden och såg inte din fråga.
          Vad jag har förstått så är det samma lag som står på inläggningssillburkarna. Inte snabbsillen.
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 20-09-2011, 19:13
          Länk hit: #26


          Gäster






          Haha, så kul med lite återkoppling ändå! smile.gif Vitlök låter också mumma, jag har provat även utan mögelost och det funkar bra det med. Det är nog grundkombinationen som gör'et. Svampen, grädde, cf och lite fond. Sen kan man nog hysta i lite av varje. Eller vad tror ni?

           
          Citera
          Lokan
          Inlägg 21-09-2011, 19:58
          Länk hit: #27


          Medlem
          Antal inlägg: 3 662
          Medlem sedan:
          06-11-2009
          Medlem nr: 26 737



          Absolut!!! Men en slurk vittvin fattas i receptet.... rolleyes.gif


          --------------------
          " Den som väntar på svårigheter, kan få lida dem två gånger "
          Lokan i zon 3-4, mellan Norrtälje och Uppsala
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 21-09-2011, 20:08
          Länk hit: #28


          Gäster






          CITAT (Lokan @ 21-09-2011, 20:58) *
          Absolut!!! Men en slurk vittvin fattas i receptet.... rolleyes.gif

          Sånt brukar jag dricka upp redan före. tongue.gif
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 21-09-2011, 20:41
          Länk hit: #29


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          CITAT (Meriona @ 21-09-2011, 21:08) *
          Sånt brukar jag dricka upp redan före. tongue.gif

          giggle.gif


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 24-09-2011, 18:24
          Länk hit: #30


          Gäster






          Hade i en halv purjolök idag, det gjorde inte ont. smile.gif
           
          Citera
          Wilmer
          Inlägg 05-10-2011, 21:18
          Länk hit: #31


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          Mitt favoritrecept ihop med hyresgästens trattissoppa då smiley_small_hug.gif

          ‎1 liter färska trattkantareller, 1-1,5 dl torkade.
          1 liten gul lök, finhackad. 2-3 msk smör.
          1 tsk grovmalen svartpeppar.
          1/2 dl vetemjöl eller maizena.
          ‎12 dl buljong, gärna kalv eller kött.
          1 1/2 dl vispgrädde.
          Lite messmör (jag tar mycket).
          Svartvinbärs saft, sylt efter smak.
          Liten skvätt sherry (har jag aldrig haft).

          Fräs lök och svamp i smöret 10 min. Krydda med svartpeppar. Slå på buljong, koka upp. Koka 45 min (hurra annars tål jag inte).
          Tag lite av spadet och gör redningen med (låt svalna), alltså, du behöver inte ta av allt spadet eller så men jag brukar hälla över lagom i min redningsskakare och låta det svalna där innan jag reder med mjölet/maizenanVispa ner och koka 10 min. Tillsätt grädden, koka 5 min till.
          Smaksätt med messmör, sylt ev. sherry.. För extra effekt ev. en äggula. Koka inte soppan mer nu! (Har inte testat gulan heller)
          Den torkade svampen ska man visst blötlägga och ha sig med, men det vet ni väl som brukar använda torkad svamp.

          Gillar det krämiga, lena i denna soppa.


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 07-10-2011, 11:46
          Länk hit: #32


          Gäster






          Mums, Wilmer! tummenupp.gif
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 07-10-2011, 12:00
          Länk hit: #33


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Denna soppa är högaktuell just nu. Dra åt fanders va svamp det finns.


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Wilmer
          Inlägg 13-10-2011, 15:30
          Länk hit: #34


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          Jag har kommit fram till att jag inte kan reda av soppor, jag strör i fortsättningen mjölet på det smörstekta som jag alltid gjort och fyller på vätska efter det. Blir klumpar varje gång med redningen!! Ingen god husmor..


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 13-10-2011, 17:17
          Länk hit: #35


          Gäster






          jag säger bara: Maizena..... smile.gif
           
          Citera

          2 sidor V  < 1 2
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-09-2025, 15:07
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon