Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Saffranspaj
          Monarda
          Inlägg 22-10-2010, 17:24
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 644
          Medlem sedan:
          06-03-2005
          Medlem nr: 5 125



          Ett gammalt recept som brukar komma fram den här årstiden när man anar att vintern är i antågande. Jättegott att servera med vispgrädde och en klick sylt, men står sig bra som den är också.

          Pajdeg: 125 g smör, 3 dl vetemjöl, 2 msk socker, 1 äggula.
          Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diam. Ställ kallt ca 30 minuter

          Fyllning: 100 g mald sötmandel, 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 2 ägg, 1 1/2 dl socker, 1/2 g stött saffran, 250 g Kesella Gourmet.

          Vispa ägg, socker och saffran pösigt. Tillsätt mandel, mjöl blandat med bakpulver och kesella.

          Häll fyllningen i formen och grädda mitt i ugnen i 175 gr.

          Sikta över florsocker när kakan kallnat. Går även bra att frysa.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Monarda   Saffranspaj   22-10-2010, 17:24
          zissi   :thanks: för receptet! Låter jättegott! B...   22-10-2010, 17:47
          Fny   åååå det där lät gott!   12-11-2010, 18:44
          evelina   Mums sparar det direkt :D   12-11-2010, 18:55


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 31-07-2025, 09:56
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon