Full version: Saffranspaj
Monarda
Ett gammalt recept som brukar komma fram den här årstiden när man anar att vintern är i antågande. Jättegott att servera med vispgrädde och en klick sylt, men står sig bra som den är också.

Pajdeg: 125 g smör, 3 dl vetemjöl, 2 msk socker, 1 äggula.
Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diam. Ställ kallt ca 30 minuter

Fyllning: 100 g mald sötmandel, 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 2 ägg, 1 1/2 dl socker, 1/2 g stött saffran, 250 g Kesella Gourmet.

Vispa ägg, socker och saffran pösigt. Tillsätt mandel, mjöl blandat med bakpulver och kesella.

Häll fyllningen i formen och grädda mitt i ugnen i 175 gr.

Sikta över florsocker när kakan kallnat. Går även bra att frysa.
zissi
thanks.gif för receptet! Låter jättegott! Både saffran och mandel är ju så mumsigt wub.gif
Fny
åååå det där lät gott!
evelina
Mums sparar det direkt biggrin.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon