Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Min jägarbiff
          Överbölingen
          Inlägg 12-11-2010, 22:56
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          4pers
          1/2 kg älgfärs
          1 näve ströbröd
          1dl lättare grädde
          1 frukostägg
          2 nävar torkade trattkantareller som efter vattenbad finhackas
          (tag hälften till remouladsåsen)
          1 1/2 medelstor gul lök,finhackad. (halvan till såsen)
          Salt, vitpeppar och kryddpeppar efter smak.

          Jag blandar allt ett ögonblick med kniven i matberedaren.
          Dela färsklumpeni i fyra lika delar och platta till dem till ung 1,5-2cm.

          Stek så att de precis blir färdigstekta. =ljusgrå till lätt rosa invändigt.

          Sås
          Fräs tratthacket och löken (löken först). Krydda. Låt svalna. Blanda med majonäs och gräddfil/CF i lika delar. Hacka ner lite gurka, paprika, chili om duvill. Smaka av med kryddor.

          Servera med potatismos

          Garnera med inlagda trattkantareller och/eller stekta tomater.

          Servera på varm tallrik.

          Dryck:Vin av vilttyp= kraftigt. Öl, eller vatten. Vill man ha schnaps så skall det vara en snäll och mjuk- Inte som att svälja en grankott baklänges.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 03:26
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon