4pers 1/2 kg älgfärs 1 näve ströbröd 1dl lättare grädde 1 frukostägg 2 nävar torkade trattkantareller som efter vattenbad finhackas (tag hälften till remouladsåsen) 1 1/2 medelstor gul lök,finhackad. (halvan till såsen) Salt, vitpeppar och kryddpeppar efter smak.
Jag blandar allt ett ögonblick med kniven i matberedaren. Dela färsklumpeni i fyra lika delar och platta till dem till ung 1,5-2cm.
Stek så att de precis blir färdigstekta. =ljusgrå till lätt rosa invändigt.
Sås Fräs tratthacket och löken (löken först). Krydda. Låt svalna. Blanda med majonäs och gräddfil/CF i lika delar. Hacka ner lite gurka, paprika, chili om duvill. Smaka av med kryddor.
Servera med potatismos
Garnera med inlagda trattkantareller och/eller stekta tomater.
Servera på varm tallrik.
Dryck:Vin av vilttyp= kraftigt. Öl, eller vatten. Vill man ha schnaps så skall det vara en snäll och mjuk- Inte som att svälja en grankott baklänges.
|