Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Göra egen körv
          skogstroll
          Inlägg 16-12-2010, 11:28
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          Jag har nån fantasi om att göra egen korv till jul. Maskinen finns osv. Nåt jag undrar däremot är hur länge korvarna håller efter stoppningen, hur långt i förväg bör man göra dem om man ska äta dem till jul. Lite recepttips skadar inte heller smile.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 16-12-2010, 14:58
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Jag gjorde våra för cirka tre veckor sedan. Lade i frysen. Vi provåt av vitlökskorven till middag igår.
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 16-12-2010, 15:06
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          aha ja men då kanske jag gör i helgen och lägger i frysen smile.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 16-12-2010, 19:03
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Jag har planerat att göra korven på onsdag, sedan ha den (okokt) i salt/sockerblandning i kylen. På julafton kokar jag den.

          Smakar korven lika bra när den varit fryst? Jag antar att den fryses in rå?

          Ja, jag är helt nybörjare på korv, som väl märks.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 16-12-2010, 20:27
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Eftersom jag använder fryst kött å kokar jag alla korv minst 20 min efter stoppningen. Jag stoppar alltid (nästan) löst. För att de inte skall spricka vid kokning. Alla recept som innehåller svällande tillsatser måste stoppas löst. Alt 2 cm skinn före och efter knuten.
          Tre dygn är nog max om du använder fryst kött och färskt gäller datumet på förpackningen.

          Lycka till. Det är väldigt kul och man är knäckt efter en körvadag.

          Ett tips.
          Gör som TVkockarna. Mät upp alla grejor i förväg och lägg i skålar. Gruppera turordning. Du slipper spring till receptet en massa gånger.

          Mitt personliga råd är att smaka av noga. = Stek en liten tesked. Och öka kryddningen lite om det känns bra!
           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 16-12-2010, 21:46
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Tack smile.gif .


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-06-2025, 10:15
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon