Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V  < 1 2  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Lergryta, vad använder jag den till?
          malcolm
          Inlägg 04-02-2011, 23:06
          Länk hit: #21


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          CITAT (Platinum @ 04-02-2011, 21:36) *
          Sen har jag hört sägas att man skall ha olika lergrytor för olika köttvaror, men jag har använt vår inkörda (har en oanvänd också) både till nötkött, fläskkött och fågel utan problem.

          Man behöver inte ha olika grytor för olika slags kött men däremot är det bra att ha en speciell för fisk och det finns långsmala som är anpassade för ändamålet också.
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 07-02-2011, 06:39
          Länk hit: #22


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Just lergrytor kan vara bra att ha skilda för åtminstone kött och fisk eftersom leran kan ta upp smak med tanke på att den ju inte är glaserad, så har man använt lergrytan till fisk kan den efterföljande kötträtten få lite fisksmak. Men man behöver inte ha olika till olika sorters kött.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Glada.Rosen
          Inlägg 07-09-2011, 15:12
          Länk hit: #23


          Medlem
          Antal inlägg: 2
          Medlem sedan:
          04-05-2007
          Medlem nr: 10 165



          Jag köpte en av dom där Grytorna som Tupperware säjer som är i plast, som tål -20 och +220grader du kan alltså göra en gryta frysta in och sedan in i ugnen igen när du ska värma upp den wink.gif

          iaf så använder jag den på samma sätt som lergrytan förutom att jag slipper vattna upp den och ha mig, och alla stekar,grytor och kycklingar jag gjort i den blir lika god som i lergryta och lika saftiga, ett tips bara
          dom är ju iof dyra men oj vad man tjänar in i tid på den och du har ju livstidsgaranti på alla tupperwares produkter biggrin.gif
           
          Citera
          Verona Grönjord
          Inlägg 26-10-2011, 13:39
          Länk hit: #24


          Medlem
          Antal inlägg: 15
          Medlem sedan:
          26-10-2011
          Medlem nr: 75 248



          Hej!

          Lergrytan är ju alldeles underbar!
          Absolut bästa att använda till tex grytor av olika slag. Mest använder jag den kanske till Gulasch, men också till Plommonspäckad fläskkarré mm. Men alla recept eller grytor i lergryta blir ju oerhört saftiga och bra!
          En enorm fördel vid långkok är ju att "passningen" blir så himla enkel - i stort sett obefintlig.
          Jag mixar ihop i grytan det som behövs (efter blötläggning såklart), sen in i ugnen 175 grader i två timmar. Utejobb i trädgården. Gräva eller fix med ved. Sen in och äta! Nylagat. Inget skrapande i botten av pannan eller koka torrt. Inget bök och stök. Bara ner med allt som ska va, en gång för alla. Och sedan två timmars fri tid!
          Jag tycker verkligen att den är Toppen!!!

          Hälsar Verona

          Bifogad fil  Gulasch_dla.nu.jpg ( 28.43k ) Antal nedladdningar: 5


          --------------------
          Höns katter hus och trädgård i Landsbygd! zon 5
           
          Citera
          niggle
          Inlägg 26-10-2011, 19:08
          Länk hit: #25


          Medlem
          Antal inlägg: 459
          Medlem sedan:
          28-10-2009
          Medlem nr: 26 668



          CITAT (Verona Grönjord @ 26-10-2011, 14:39) *
          Hej!

          Lergrytan är ju alldeles underbar!
          Absolut bästa att använda till tex grytor av olika slag. Mest använder jag den kanske till Gulasch, men också till Plommonspäckad fläskkarré mm. Men alla recept eller grytor i lergryta blir ju oerhört saftiga och bra!
          En enorm fördel vid långkok är ju att "passningen" blir så himla enkel - i stort sett obefintlig.
          Jag mixar ihop i grytan det som behövs (efter blötläggning såklart), sen in i ugnen 175 grader i två timmar. Utejobb i trädgården. Gräva eller fix med ved. Sen in och äta! Nylagat. Inget skrapande i botten av pannan eller koka torrt. Inget bök och stök. Bara ner med allt som ska va, en gång för alla. Och sedan två timmars fri tid!
          Jag tycker verkligen att den är Toppen!!!

          Hälsar Verona

          Bifogad fil  Gulasch_dla.nu.jpg ( 28.43k ) Antal nedladdningar: 5

          Hallå där!
          Jag älskar också mina lergrytor. Dottern kom hem från Ungern med gulaschkryddor.
          Kan du dela med dig av ditt recept?
           
          Citera
          Verona Grönjord
          Inlägg 27-10-2011, 13:25
          Länk hit: #26


          Medlem
          Antal inlägg: 15
          Medlem sedan:
          26-10-2011
          Medlem nr: 75 248



          Jaa så var det det där med Recept!
          Jag är en sån där "skjuter lite från höften"....
          Men på ett ungefär har jag i följande:
          1 kg grytbitar (nöt ELLER gris, vilket som. Jag tycker det blir jättebra med gris)
          Mycket lök i stora klyftor. Blanda gul och röd om du gillar det.
          Lite smör
          Ganska mycket paprikapulver (minst 2 rågade matskedar)
          Vitlök (så mycket man gillar)
          1 burk krossade tomater
          2 - 3 tsk salt
          Färsk Mejram (eller torkad, eller vad man har...)
          Vanlig kummin 1 - 2 matskedar
          Gärna Ajvar Relisch (kryddig paprikaröra som finns att köpa på vissa vanliga mataffärer eller "Orientlivs"

          Inte nå mycket krångligare än så.....blir alldeles Ljuvligt!

          Hälsar Verona


          --------------------
          Höns katter hus och trädgård i Landsbygd! zon 5
           
          Citera
          niggle
          Inlägg 27-10-2011, 14:53
          Länk hit: #27


          Medlem
          Antal inlägg: 459
          Medlem sedan:
          28-10-2009
          Medlem nr: 26 668



          CITAT (Verona Grönjord @ 27-10-2011, 14:25) *
          Jaa så var det det där med Recept!
          Jag är en sån där "skjuter lite från höften"....
          Men på ett ungefär har jag i följande:
          1 kg grytbitar (nöt ELLER gris, vilket som. Jag tycker det blir jättebra med gris)
          Mycket lök i stora klyftor. Blanda gul och röd om du gillar det.
          Lite smör
          Ganska mycket paprikapulver (minst 2 rågade matskedar)
          Vitlök (så mycket man gillar)
          1 burk krossade tomater
          2 - 3 tsk salt
          Färsk Mejram (eller torkad, eller vad man har...)
          Vanlig kummin 1 - 2 matskedar
          Gärna Ajvar Relisch (kryddig paprikaröra som finns att köpa på vissa vanliga mataffärer eller "Orientlivs"

          Inte nå mycket krångligare än så.....blir alldeles Ljuvligt!

          Hälsar Verona

          Tackar!
          Hur lång tid?
           
          Citera
          Verona Grönjord
          Inlägg 27-10-2011, 19:01
          Länk hit: #28


          Medlem
          Antal inlägg: 15
          Medlem sedan:
          26-10-2011
          Medlem nr: 75 248



          Ok! :-)
          Glömde att skriva det igen...eftersom jag skrev det som standard i min ovation till Lergrytan!!
          Jag kör alltid 175 grader i två timmar. Funkar till det mesta! / Verona


          --------------------
          Höns katter hus och trädgård i Landsbygd! zon 5
           
          Citera
          niggle
          Inlägg 30-10-2011, 22:36
          Länk hit: #29


          Medlem
          Antal inlägg: 459
          Medlem sedan:
          28-10-2009
          Medlem nr: 26 668



          CITAT (Verona Grönjord @ 27-10-2011, 19:01) *
          Ok! :-)
          Glömde att skriva det igen...eftersom jag skrev det som standard i min ovation till Lergrytan!!
          Jag kör alltid 175 grader i två timmar. Funkar till det mesta! / Verona

          Tack för detta! Det blev vår söndagsmiddag. T.o.m. tonåringarna klappade i händerna.
           
          Citera

          2 sidor V  < 1 2
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-09-2025, 03:26
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon