Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V  < 1 2  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hållbarhet hos livsmedel, Hur länge kan man spara olika livsmedel?
          Peztis
          Inlägg 17-01-2011, 22:09
          Länk hit: #21


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          CITAT (Snöflinga @ 17-01-2011, 21:36) *
          Man kan testa ägg genom att lägga dem i ett glas vatten. Flyter det opp är det OK, sjunker det till botten så är det dåligt ... eller var det tvärtom g.gif

          Jisses! Höll på att sätta i halsen när jag började läsa ditt inlägg!
          Såg sedan din tvekan och därefter inlägget med de korrekta uppgifterna.

          Jag använder äggen så länge de inte flyter och jag har aldrig blivit dålig av ägg!
          Blir gaaalen på när folk häller ut mjölk för "den gick ut" igår. Öh?! Nä, det gjorde den inte. Oöppnad så håller den sig en vecka till i kylen.
          Är jag osäker häller jag det i kaffe för då syns det direkt: dålig mjölk grynar sig.

          Har inte blivit dålig av mjölk heller..

          biggrin.gif


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Snöflinga
          Inlägg 18-01-2011, 08:33
          Länk hit: #22


          Medlem
          Antal inlägg: 3 999
          Medlem sedan:
          01-08-2004
          Medlem nr: 4 203



          Bra !

          CITAT (Snöflinga @ 18-01-2011, 08:29) *
          Bra !

          Braet, skulle vara till Gossen smile.gif
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 18-01-2011, 11:45
          Länk hit: #23


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Läste just att bröd bara skulle hålla sig 3 månader i frysen, vad är det för märkliga idéer. Det kanske torkar ut med tiden, men det blir ju inte dåligt!


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 18-01-2011, 14:31
          Länk hit: #24


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Mjölk som passerat bäst före men inte luktar illa eller har "grynat" sig kan man alltid göra pannkaka/våfflor av.
           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 18-01-2011, 14:57
          Länk hit: #25


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          När jag bodde på andra sidan stan i ghettot så var det en arabaffär som ibland sålde mjölk som var typ utgånget för typ en eller två kronor och ibland fick jag ett paket eller två för jag var alltid där och handla, men det håller ju och upprduckit på en eller två dagar ^^ Jag gör mycket pannkakor så jag gilla han biggrin.gif


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          Klint
          Inlägg 19-01-2011, 11:16
          Länk hit: #26


          Medlem
          Antal inlägg: 4 467
          Medlem sedan:
          06-08-2008
          Medlem nr: 18 069



          Fast 1998 det är allt väldigt länge sen Det hade allt jag hivat!!


          --------------------
          Blåklint

          Titta gärna in på bygg,

          http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=104592&st=60
           
          Citera
          Klura
          Inlägg 19-01-2011, 16:49
          Länk hit: #27


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          Vad tror ni om våran hemgjorda pepparkasdeg då?
          Blandades ihop nån vecka före jul och glömdes bort i kylen.
          Tror ni vi kan baka peppisar av den?


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 19-01-2011, 17:30
          Länk hit: #28


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Ja det tror jag du kan, jag skulle testa iallafall, den som spar han har giggle.gif


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          imjoh
          Inlägg 19-01-2011, 19:15
          Länk hit: #29


          Medlem
          Antal inlägg: 147
          Medlem sedan:
          08-02-2009
          Medlem nr: 21 024



          Vad det gäller svampen så läste jag av en svampexpert häromåret att om har har förvällt sin svamp så att det är lite spad kvar som man fryser den med så håller den minst i tre år.
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 19-01-2011, 22:19
          Länk hit: #30


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          CITAT (Klura @ 19-01-2011, 16:49) *
          Vad tror ni om våran hemgjorda pepparkasdeg då?
          Blandades ihop nån vecka före jul och glömdes bort i kylen.
          Tror ni vi kan baka peppisar av den?

          Det går säkert alldeles utmärkt. Det är ju så mycket socker och kryddor i så det är nog väl konserverat av det.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Klura
          Inlägg 20-01-2011, 05:45
          Länk hit: #31


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          CITAT (Peztis @ 19-01-2011, 22:19) *
          Det går säkert alldeles utmärkt. Det är ju så mycket socker och kryddor i så det är nog väl konserverat av det.


          Låter hoppfullt. Ska testa i helgen om det hinns me.


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 21-01-2011, 11:27
          Länk hit: #32


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Jag tror att "bäste före" är satt med minst sjufaldig mariginal.

          Fick ett fotouppdrag i slutet på april i mitten på 90-talet. Det gällde naturbild med anknytning till jämtlandsskogarnas bärrikedom. Jag hade en spann med 15 l lingon i frysen. Plockade och rensade 1985. Åkte ut i skogen till ett hygge i söderläge. Letade upp ett stort stenblock som det var tinat runt och hällde ut ett par nävar och lade dit en bärplockare (inte gubbe). Tog bilden och den blev helt OK. Samma med sylten som hade etiketten "Lingon 85/94" Sista burken gick några år senare. Alldeles utmärkt sylt.

          Viltkött har vi aldrig märkt någon frysföråldring av. Vitfisk upp till 2 år. Feta fiskar ca ett halvår. Fett och melarat kött mellan ett par månader och ett halvår. Färdig mat /rester högst ett par månader.

          Grundfaktorer i frysen är -20°, tydliga etiketter och framför allt snabb infrysning. Det där med -18° är högsta acceptabla temp. Och fladdera inte i frysdörr eller boxlock.

          Men — Se, lukta och känn alltid på den tinade produkten.

          Viktiga bevakningar i kylen: Förpackningsdag - bästföredag = +cirka 20% i obruten förpackning. Annars inom någon dag.
          Grönsaker: Lukta och se dagligen. Rensa ut före längre bortovaro.

          Börjar bli skeptisk till mjölkprodukter. Förett tiotal år sedan var mjölken tjock ett par dagar efter öppnanadet. Idag är den användbar en vecka efter öppnandet och bfdatum. För att inte tala gräddförpackningarna.

          Jag tror dessutom att det är viktigare att hålla rent på köksbänken, rena redskap och god handhygien. Samt att servera varm mat varm alt kall mat väl avkyld.
           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 21-01-2011, 16:15
          Länk hit: #33


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          Ett tips till er som har katt.
          Låt katten få lukta och äter den maten så är den OK. Så gjorde jag alltid med rå köttfärs om jag hittade något gammalt från frysen. Vände katten när den luktat så kastade jag det.


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 21-01-2011, 21:14
          Länk hit: #34


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Utmärkt test.
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 21-01-2011, 21:30
          Länk hit: #35


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          CITAT (Inga från Närke @ 21-01-2011, 16:15) *
          Ett tips till er som har katt.
          Låt katten få lukta och äter den maten så är den OK. Så gjorde jag alltid med rå köttfärs om jag hittade något gammalt från frysen. Vände katten när den luktat så kastade jag det.

          Fast då gäller det att ha en uppsättning katter... biggrin.gif
          En av mina är en köttkatt, en annan var fiskkatt (finns tyvärr inte längre) och den tredje äter endast i torkat eller i rörligt stadium.

          biggrin.gif

          Så jag skulle allt få slänga mycket kött om jag ställde det framför katten som endast käkar det hon fångat själv eller som någon annan har torkat.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          omk
          Inlägg 22-01-2011, 00:28
          Länk hit: #36


          Medlem
          Antal inlägg: 3 549
          Medlem sedan:
          25-07-2010
          Medlem nr: 32 435



          CITAT (Peztis @ 21-01-2011, 21:30) *
          ... i rörligt stadium ...


          a0a.gif
          Känner igen det där ....


          --------------------
          Women and cats do as they please, men and dogs should relax and get used to the idea - Robert Heinlein
           
          Citera
          Solstorm
          Inlägg 23-01-2011, 11:45
          Länk hit: #37


          Medlem
          Antal inlägg: 2 933
          Medlem sedan:
          03-01-2008
          Medlem nr: 13 452



          Det brukar säga att feta matvaror bara håller sig i tre månader i frysen. Det stämmer inte. Förr köpte jag en halv gris på hösten och frös in. Det köttet höll sig utan vidare i ett år, också de fetaste bitarna. Fast jag har alltid haft några grader kallare än de rekommenderade -18 för frysen. Även i kylskåpet har jag det kallare, på de kallaste ställena fryser det nästan. Den lilla extra elförbrukningen som går åt sparar jag in på längre hållbarhet på maten.
           
          Citera
          netha
          Inlägg 23-01-2011, 13:10
          Länk hit: #38


          Gäster






          Färdiglagade rätter bör väl hålla längre än ett par månader ... köper du sånt i butikerna så är
          hållbarheten ett år.
          Jag fryser mycket färdiglagat, smakar som nylagat fortfarande efter 5 -6 månader ... längre tid än så har jag inte haft något. Lingon och hjortron 3 -4 år i frysen ... som nyplockat då de fått tina sakta i kylskåp.
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 23-01-2011, 13:24
          Länk hit: #39


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          CITAT (Inga från Närke @ 21-01-2011, 16:15) *
          Ett tips till er som har katt.
          Låt katten få lukta och äter den maten så är den OK. Så gjorde jag alltid med rå köttfärs om jag hittade något gammalt från frysen. Vände katten när den luktat så kastade jag det.

          Skulle inte funka med vår katt som bara vill ha torrfoder eller möjligtvis rå oxfilé, rå fläskfilé och möjligtvis rå kycklingfilé. Tillagad mat och skaldjur äter hon inte alls, inte leverpastej heller.
           
          Citera

          2 sidor V  < 1 2
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 10:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon