Idag tänker jag göra en lättsam panering av vitfiskfile. Till det palsternacksmos och någon rolig remoulad av vad vi har hemma. Salta och peppra fiskfilén. Badda den med vetmjöl Vänd filén i uppvispat ägg och ströbröa den. Droppa ev lite citron över.
Koka en potatis (för konsistensens skull) en stund och sedan palsternackor tills allt är mjukt. Häll av kokvattnet noga. Lägg i en klick smör och mosa. Späd med mjölk eller grädde. Varligt, så den inte blir för tunn. Skall precis hålla formen. Den får absolut inte vara för styv. Salta och peppra. Jag brukar hacka i lite gröslök.
Stek fisken i hälften smör och hälften olja. Max tre min på varje sida.
Remouladsåsen gör jag i dag på köpt majonäs och lika mycket creme fraishe. Finhackar i lite av vad jag hittar i kylen och smakar av med salt och peppar.
Lägg upp med moset lite snett på tallriken. Fisken radiärt uppepå. En klick sås uppe på fisken samt ett litet "pärlband" på den tommare sidan av tallriken. Garnera med någon färsk, grön kryddkvist.
Inga mått för vi brukar ta vad vi tror går åt. Fisk (sort) 140 - 200 g/p. Till mos ca 500 g till två personer. Remouladsås ung två matskedar/p.
Nu skall jag leta fram grejor.
Redigerat av Överbölingen: 29-01-2011, 15:47
|