CITAT (j0sefine @ 30-05-2011, 19:57)

Jag tänkte på utvecklingstiden. Det finns ingen risk att det inte blir någon skörd alls på grund av tidsbrist om det planteras i början av juli?
Det brukar stå sådd 15 maj - 15 juni på påsarna. Du kan ju så dom inne den i mitten på juni så har de i alla fall hunnit gro och kanske få sina första blad. För tidigt inomhus kan göra att dom blir veka och känsliga.
Sallat, ruccola och andra bladväxter är det som jag skulle satsat på om jag bara hade några pallkragar. Det ger snabb och säker skörd och bladgrönsaker är dom grönsaker som förlorat mest i näringsvärde när du köper dom i affären.
Färska bladgrönsaker innehåller mer c-vitaminer och folsyra än dom du köper i affären. Dom är ju finare och krispigare också. Det ger mycket per kvadratmeter.
Bönor är ju också bra men ta en låg sort med snabb utveckligstid. Kokta bönor som inte varit frysta är verkligen en läckerhet och ekologiska sådana har jag aldrig sett i affären.
Redigerat av Christa: 31-05-2011, 10:40