Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Gul lök
          gyllenrosa
          Inlägg 28-06-2011, 19:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          18-01-2011
          Medlem nr: 38 077



          Jag har fått för mycket lök, både gul och röd. Kan någon tipsa vad jag ska göra med den. Kan man hacka den och fräsa i smör och sedan djupfrysa eller kanske skiva, förvälla och frysa in? thanks.gif
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 29-06-2011, 09:48
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Har du redan skördat den menar du?


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          gyllenrosa
          Inlägg 29-06-2011, 14:08
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          18-01-2011
          Medlem nr: 38 077



          Nej jag har inte varken odlat eller skördat löken. Det har andra gjort, men jag vill gärna ta vara på det jag fått. Jag är ingen fena på matlagning fast jag älskar mat. bravo.gif
           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 29-06-2011, 19:15
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Lök kan förvaras uppemot ett halvår (och kanske längre?), om man har ett någorlunda svalt utrymme (skafferi).

          Hur mycket handlar det om? Gör en lökpaj till släkt, vänner och grannar?

          Jag har aldrig fryst stekt lök, men smöret gör att hållbarheten förkortas.

          Gör koncentrerad buljong (fond är det moderna ordet för buljong). Sedan har du grund för grytor, soppor och annat smaskigt.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          Fritzious
          Inlägg 30-06-2011, 17:54
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8
          Medlem sedan:
          18-04-2011
          Medlem nr: 41 910



          Du kan frysa hackad lök (utan att steka den först). Inga problem!
           
          Citera
          gyllenrosa
          Inlägg 01-07-2011, 07:40
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          18-01-2011
          Medlem nr: 38 077



          Tack för tipsen. Jag kan ju pröva ett par olika sätt. Hellre det än att slänga överskottet direkt.
           
          Citera
          theresen
          Inlägg 16-08-2011, 16:50
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 175
          Medlem sedan:
          09-06-2011
          Medlem nr: 53 971



          jag har en fiskrätt som jag använder "svettad" lök till och jag använder inte en hel lök på en gång så jag brukar lägga det frysen och det går bra. det beroe väl kanske på vad man ska ha det till. ska det ändå tillagas så spelar det nog ingen roll för smak eller konsistens.

          lägger även rå purjo i frysen.
           
          Citera
          millaan
          Inlägg 17-08-2011, 18:07
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 12
          Medlem sedan:
          20-06-2011
          Medlem nr: 57 231



          Annars kan du göra löksoppa. Går åt ganska mycket lök till det och soppan går bra att frysa också.

          http://www.saltpeppar.se/blog/?p=10983
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 12:48
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon