Jag lagar inte så gärna mat, men nu har jag lagt gula ärtor i blöt för att koka ärtsoppa. Känner mig väldigt huslig! Jag har kokat egen ärtsoppa förr, för jag gillar ärtsoppa. Jag lagar det ungefär en gång vart fjärde år eller så...
OK, nu ligger ärtorna i blöt sen igår kväll och ska få ligga tills ikväll. Jag har bytt vatten några gånger, det ska visst vara bra. Jag brukar ha mer lök, timjan och mejram än vad som står på kartongen. Jag har en bit stekfläsk som ska i. Men nån som har något annat tips på hur det blir en "ovanligt god" ärtsoppa?
Den man köper färdig tycker jag är helt OK, den är ganska "grötig". När min mamma kokar blir det ofta väldigt vattnigt med hela ärtor som simmar runt. Vad gör hon för fel? Jag måste lära mig att bryta trenden i familjens felaktiga ärtsoppekok. På kartongen stod att man kunde ha i en bit ingefära, nån som testat det?
Tips och erfarenheter emottages tacksamt!
--------------------
Anna-Karin Lundberg Min trädgård är mitt rike!
|