Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hur gör du potatismos?
          Hur gör du potatismos?
          potatismos
          purépress [ 6 ] ** [11.54%]
          potatisstöt [ 19 ] ** [36.54%]
          gaffel [ 4 ] ** [7.69%]
          pulvermos [ 3 ] ** [5.77%]
          annat sätt [ 0 ] ** [0.00%]
          elvisp/matberedare [ 19 ] ** [36.54%]
          gör aldrig potatismos [ 1 ] ** [1.92%]
          Totalt antal röster: 52
          Gäster kan inte rösta 
          Eva i Skåne
          Inlägg 10-04-2012, 19:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Vi hade potatismos till middagen och jag är proppmätt fortfarande. Jag tycker mos har den förmågan - att göra en tvärmätt.
          Jag tycker det är så gott med hemmagjord mos och när jag gjorde min funderade jag på hur andra gör.
          Jag pressar min potatis i purépress, blandar i varm mjölk, en rejäl klick smör, kryddor och lite, lite sirap eller socker.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Eva i Skåne   Hur gör du potatismos?   10-04-2012, 19:11
          Maggan H   Elvisp; salt, peppar, aromat, smör och mjölk till ...   10-04-2012, 19:15
          Biggan_   Elvisp; salt, peppar, aromat, smör och mjölk till ...   10-04-2012, 19:22
          Huggorm   Det närmaste jag kommit är att jag gjorde pulvermo...   10-04-2012, 19:29
          Anma   Elvisp, varm mjölk, äkta smör, salt, svartpeppar, ...   10-04-2012, 19:29
          Lokan   Potatisstöt, smör, muskotnöt, salt, lite vitpeppar...   10-04-2012, 19:41
          Peztis   Idag med potatispress, ibland med stöt och ibland ...   10-04-2012, 19:56
          hattstugan   Potatisstöt sen i ned hjölk och smör lite salt och...   10-04-2012, 19:59
          *Stintan*   gaffel, mjölk, smör, salt, vitpeppar och en gnutta...   10-04-2012, 20:04
          malcolm   Potatispress, sedan varm mjölk smält smör och salt...   10-04-2012, 20:13
          herkules   potatisstöt, varm mjölk, en nypa socker, smör som ...   10-04-2012, 21:16
          Biggan_   ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller pota...   10-04-2012, 21:25
          omk   ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller pota...   10-04-2012, 22:22
          flaxss   Moset behöver inte vara helt slätt, godast med lit...   10-04-2012, 22:50
          herkules   ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller pota...   10-04-2012, 22:28
          malcolm   ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller pota...   11-04-2012, 00:42
          heinrich_stubel   Ni bör använda grädde istället för mjölk, för bätt...   10-04-2012, 21:42
          Biggan_   Ni bör använda grädde istället för mjölk, för bätt...   10-04-2012, 21:43
          heinrich_stubel   Du menar viktmässigt eller? Nej, blir faktiskt god...   10-04-2012, 21:46
          merlin68   Med elvisp. Smör, salt, peppar och en aning socker...   10-04-2012, 21:44
          Markus_H   potatis som kokas i bitar för att gå fort, varm gr...   10-04-2012, 22:41
          Kryddan03   Jag gör som Eva, pressar den kokta potatisen i en ...   10-04-2012, 23:07
          kerstinbern   Värm potatisen vid 70 grader 30 min Kyl under kal...   11-04-2012, 03:58
          Meriona   Potatisstöt naturligtvis! Fast jag brukar låta...   11-04-2012, 07:47
          Mollis   Potatisstöt, jag har förutom mjölk, smör och salt ...   11-04-2012, 07:49
          Skruttis   Jag verkar vara den enda som använder pulvermos (m...   11-04-2012, 08:17
          *Stintan*   Jag verkar vara den enda som använder pulvermos (m...   11-04-2012, 08:24
          Meriona   Ja kall mjölk använder jag med.   11-04-2012, 08:29
          Skruttis   Tyvärr så är jag väldigt nojjig med just mjölkprod...   11-04-2012, 08:42
          Anki V   Nu för tiden blir det mest viktväktarmos: Nykokt p...   11-04-2012, 09:04
          Gossen Ruda   Potatismos är barnmat. Möjligen direkt från korvmo...   11-04-2012, 11:13
          Myosotis   Potatisstöt, varm mjölk, riven muskot. Måste vara ...   11-04-2012, 11:13
          Klint   Kokt potatis i bitar kör lite sakta runt med elvis...   11-04-2012, 11:26
          malcolm   Kall mjölk... då kyler man ju potatisen/moset...   11-04-2012, 11:26
          *Stintan*   Nej då inte om man låter kastrullen stå på varm me...   11-04-2012, 11:43
          Carl   Potatismos kan bara göras på ett sätt. Potatis kok...   11-04-2012, 12:48
          Skruttis   Potatismos kan bara göras på ett sätt. Potatis kok...   11-04-2012, 17:13
          malcolm   Använder man elvisp så blir det hel fel. Blir bara...   11-04-2012, 17:30
          EKLO   Jag gör ofta mos, men numera tycker jag det blir g...   11-04-2012, 12:54
          *Stintan*   Hahaha jag ser att jag är den enda som bara använd...   11-04-2012, 13:07
          Eva i Skåne   Socker i moset är inte nödvändigt, men jag tycker ...   11-04-2012, 13:56
          Elisabeth-Västkustkolonisten   Vi kokar också med en palsternacka och gärna lite ...   11-04-2012, 14:26
          malcolm   Jag skötte ALL planering, hemhandlig och tillagnin...   11-04-2012, 15:51
          gammelnalle   Potatis koka i 15 min- slå av plattan- låt efterko...   11-04-2012, 18:31
          Anma   Jag saknar det där med att låta saker mogna klart ...   11-04-2012, 18:42
          Meriona   Trolla i en mattråd. Snacka om att ha ett tråkigt ...   11-04-2012, 18:44
          ingrid fuxwall   Har nyss gjort potatismos, med salt, vitpeppar och...   11-04-2012, 19:00
          Meriona   :rotfl: :rotfl: :rotfl: SNyft snörvel..   11-04-2012, 19:45
          Motti   Jag kör alltid med press först sen kör jag med elv...   11-04-2012, 19:50
          netaave   Har provat att göra både med press o stöt men tyck...   12-04-2012, 18:42
          xlxl67   1/10 kålrot och 9/10 vanlig potatis blir grymt got...   12-04-2012, 19:10
          Wilmer   Socker?!?!?! Jisses, det var nyheter f...   12-04-2012, 23:36
          Myosotis   Bästa moset görs på egna potäterna... Gärna blå :D   13-04-2012, 10:54
          Wilmer   :tummenupp: Ja, så klart!   13-04-2012, 20:05
          Meriona   Blå potatis har jag aldrig smakat, är det gott? Kö...   13-04-2012, 20:21
          Markus_H   Blå potatis har jag aldrig smakat, är det gott? Kö...   18-04-2012, 22:49
          Wilmer   De smakar ju inget från affären, så då kan man äta...   13-04-2012, 20:53
          Motti   Blå potatis" Blå kongo"är lika god som K...   18-04-2012, 22:38
          *Stintan*   Jag tycker blå kongo smakar inte gott alls.   18-04-2012, 22:51
          Myosotis   Jag tycker blå kongo smakar inte gott alls. Jag ha...   19-04-2012, 09:00
          Wilmer   Kongo smakar heltklart annorlunda mot andra potäte...   18-04-2012, 22:58
          *Stintan*   Odlade själv för jag var ju tvungen att testa men ...   18-04-2012, 23:10
          Wilmer   Jag gör mos på alla potäter jag odlar, köper jag k...   18-04-2012, 23:18
          Monarda   Använder maken till att göra potatismos, det blir ...   23-04-2012, 21:09
          herkules   ett par droppar tryffelolja i potatismos är gott.   24-04-2012, 10:48
          cic   Jag är snudd på värdelös i köket, men jädrans vilk...   20-05-2012, 17:44


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 06:44
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon