Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          4 sidor V  < 1 2 3 4 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hur gör du potatismos?
          Hur gör du potatismos?
          potatismos
          purépress [ 6 ] ** [11.54%]
          potatisstöt [ 19 ] ** [36.54%]
          gaffel [ 4 ] ** [7.69%]
          pulvermos [ 3 ] ** [5.77%]
          annat sätt [ 0 ] ** [0.00%]
          elvisp/matberedare [ 19 ] ** [36.54%]
          gör aldrig potatismos [ 1 ] ** [1.92%]
          Totalt antal röster: 52
          Gäster kan inte rösta 
          Kryddan03
          Inlägg 10-04-2012, 23:07
          Länk hit: #21


          Medlem
          Antal inlägg: 1 257
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 013



          Jag gör som Eva, pressar den kokta potatisen i en potatispress. Sedan är det bara att blanda i kryddor, mjölk och smör och vispa ihop med en vanlig träslev. smile.gif

          Redigerat av Kryddan03: 10-04-2012, 23:39


          --------------------
          Odlar på taket i zon II
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 11-04-2012, 00:42
          Länk hit: #22


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          CITAT (Biggan_ @ 10-04-2012, 22:25) *
          ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller potatispress när ni ändå använder elvispen?

          Jag vill ha moset garanterat klumpfritt och visparna får åka med i diskmaskinen med det andra.
           
          Citera
          kerstinbern
          Inlägg 11-04-2012, 03:58
          Länk hit: #23


          Medlem
          Antal inlägg: 940
          Medlem sedan:
          23-04-2011
          Medlem nr: 42 015



          Värm potatisen vid 70 grader 30 min

          Kyl under kallt vatten

          Koka potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka

          Mosa potatisen och sila den genom en sil

          Blanda med 25% smör

          http://www.bbc.co.uk/food/recipes/pommepuree_74822
          http://www.youtube.com/watch?v=r2zsmHZOw8E
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 11-04-2012, 07:47
          Länk hit: #24


          Gäster






          Potatisstöt naturligtvis! Fast jag brukar låta sonen arbeta. smile.gif
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 11-04-2012, 07:49
          Länk hit: #25


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Potatisstöt, jag har förutom mjölk, smör och salt även lite lökpulver i.
           
          Citera
          Skruttis
          Inlägg 11-04-2012, 08:17
          Länk hit: #26


          Medlem
          Antal inlägg: 1 659
          Medlem sedan:
          28-03-2008
          Medlem nr: 14 868



          Jag verkar vara den enda som använder pulvermos (med lite vitpeppar och gärna örter i). tongue.gif
          Klarar inte av lukten/smaken av varm mjölk/grädde och då är "kartongmoset" perfekt.


          --------------------
          Zon 3
          Mina katter är inte bortskämda, jag är bara väldresserad!
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 11-04-2012, 08:24
          Länk hit: #27


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Skruttis @ 11-04-2012, 09:17) *
          Jag verkar vara den enda som använder pulvermos (med lite vitpeppar och gärna örter i). tongue.gif
          Klarar inte av lukten/smaken av varm mjölk/grädde och då är "kartongmoset" perfekt.


          Fast man känner inte lukten av varm mjölk om man häller den kall över potatisen tillsammans med smör och sen mosar ihop allt.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 11-04-2012, 08:29
          Länk hit: #28


          Gäster






          Ja kall mjölk använder jag med.
           
          Citera
          Skruttis
          Inlägg 11-04-2012, 08:42
          Länk hit: #29


          Medlem
          Antal inlägg: 1 659
          Medlem sedan:
          28-03-2008
          Medlem nr: 14 868



          Tyvärr så är jag väldigt nojjig med just mjölkprodukter. Det räcker med att jag vet om att de finns där, så känner jag lukten. sick.gif
          Jag ryser om jag så bara får en mjölkdroppe på handen t ex.
          Jag vet att problemet sitter i min hjärna, men jag har inte lyckats att bli av med det, än...

          Hur som helst, tack för att ni i a f berättade om att ni använder kall mjölk. Kanske jag kan klara av det någon dag.


          --------------------
          Zon 3
          Mina katter är inte bortskämda, jag är bara väldresserad!
           
          Citera
          Anki V
          Inlägg 11-04-2012, 09:04
          Länk hit: #30


          Medlem
          Antal inlägg: 3 767
          Medlem sedan:
          08-05-2005
          Medlem nr: 5 714



          Nu för tiden blir det mest viktväktarmos: Nykokt potatis, het lättmjölk, salt, svartpeppar och gräslök körs ihop med elvispen.

          Förvånansvärt gott trots avsaknad av matfett.

          /Anki


          --------------------
          Rosor är alltid rosor om än i spruckna krus
          Zon 4-5
          Stolt odlare av Blå bergvallmo! ;)

          "Vem har sagt att man måste äta hemma i sitt kök?"/Lady Hamilton
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 11-04-2012, 11:13
          Länk hit: #31


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Potatismos är barnmat. Möjligen direkt från korvmojen som del av hel special.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 11-04-2012, 11:13
          Länk hit: #32


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Potatisstöt, varm mjölk, riven muskot. Måste vara helt slät. Pulver låter verkligen äckligt, tror dock inte jag har smakat det någon gång.


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Klint
          Inlägg 11-04-2012, 11:26
          Länk hit: #33


          Medlem
          Antal inlägg: 4 467
          Medlem sedan:
          06-08-2008
          Medlem nr: 18 069



          Kokt potatis i bitar kör lite sakta runt med elvisp så i med varm mjölk med margarin i vitpeppar + salt sen ökar jag elvispen så det blir luftigt
          Förr åt jag gärna pulvermos men nu var det länge sen
          kerstinbern:Förstod inte ditt recept alls g.gif


          --------------------
          Blåklint

          Titta gärna in på bygg,

          http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=104592&st=60
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 11-04-2012, 11:26
          Länk hit: #34


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Kall mjölk... då kyler man ju potatisen/moset...
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 11-04-2012, 11:43
          Länk hit: #35


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Nej då inte om man låter kastrullen stå på varm men avstängd platta medan man rör ihop moset.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Carl
          Inlägg 11-04-2012, 12:48
          Länk hit: #36


          Medlem
          Antal inlägg: 1 222
          Medlem sedan:
          18-04-2007
          Medlem nr: 9 850




          Potatismos kan bara göras på ett sätt. Potatis kokas nästan klara. Lägges sen i en handress . Rätt tungt att pressa. Smör mjölk plus kryddor tillsäts efter smak. Sen vändes blandningen ihop med en slev försiktigt. Moset ska vara fast.

          Använder man elvisp så blir det hel fel. Blir bara en tunn smet. Klumpar i moset är ett helgerån.
           
          Citera
          EKLO
          Inlägg 11-04-2012, 12:54
          Länk hit: #37


          Medlem
          Antal inlägg: 2 398
          Medlem sedan:
          10-08-2007
          Medlem nr: 11 952



          Jag gör ofta mos, men numera tycker jag det blir godast om man har 1/4 av ngn annan rotsak - oftast palsternacka, ibland jordärtskocka. Blandar lite grädde med mjölken om jag har, hellre smör än margarin, hellre potatispress och slev än elvisp om jag ids. Inget socker, det blev jag förvånad över - att så många har i lite sött?
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 11-04-2012, 13:07
          Länk hit: #38


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Hahaha jag ser att jag är den enda som bara använder gaffel/gafflar. Det gör jag för att min stöt kom bort i flytten för en del år sen och jag kom på att min gamla skolkökslärarinna lärde oss använda gafflar att göra mos med. Man bör dock använda mjölig potatis och vispa runt med två gafflar ihopsatta mot varandra så får man ett mos utan klumpar och lagom luftigt. Testade elvisp en gång men då blev moset nästan segt och klistrigt så det var ingen hit. Det där med en gnutta socker i är för mig bara en gammal ovana och behövs inte alls egentligen.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 11-04-2012, 13:56
          Länk hit: #39


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Socker i moset är inte nödvändigt, men jag tycker det förhöjer smaken. Det är väldigt lite som ska till.
          OM man gillar smaksatt mos är det gott att blanda i ädelost, om man nu gillar den smaken.
          Dock ska man kanske berätta för familjen. Jag gjorde en gång potatisbullar av mosrester och blandade i ädelost. När sonen sen skulle värma till sig trodde han det var fel på maten för den smakade konstigt. Han gillar också ädelost, men kunde inte härleda smaken och då stämde det inte.
           
          Citera
          Elisabeth-Västku...
          Inlägg 11-04-2012, 14:26
          Länk hit: #40


          Medlem
          Antal inlägg: 4 738
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 45



          Vi kokar också med en palsternacka och gärna lite färsk riven pepparrot i moset sen.

           
          Citera

          4 sidor V  < 1 2 3 4 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 20:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon