Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          4 sidor V  < 1 2 3 4 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hur gör du potatismos?
          Hur gör du potatismos?
          potatismos
          purépress [ 6 ] ** [11.54%]
          potatisstöt [ 19 ] ** [36.54%]
          gaffel [ 4 ] ** [7.69%]
          pulvermos [ 3 ] ** [5.77%]
          annat sätt [ 0 ] ** [0.00%]
          elvisp/matberedare [ 19 ] ** [36.54%]
          gör aldrig potatismos [ 1 ] ** [1.92%]
          Totalt antal röster: 52
          Gäster kan inte rösta 
          malcolm
          Inlägg 11-04-2012, 15:51
          Länk hit: #41


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Jag skötte ALL planering, hemhandlig och tillagning här i hushållet som gift och sammanboende och även när jag blev ensamstående med tre barn -97 och har fått mycket beröm för min matlagning från olika håll. Vad kan du, nudlar och micromat?
           
          Citera
          herkules
          Inlägg 11-04-2012, 15:53
          Länk hit: #42


          Medlem
          Antal inlägg: 5 521
          Medlem sedan:
          14-03-2006
          Medlem nr: 7 219



          CITAT (Bennys trädgård @ 11-04-2012, 16:46)
          1538118[/url]']
          Här har vi ett praktexempel på när det gäller att kvinnans plats är i köket. Jag hade med andra ord aldrig så mkt som luktat på malcolms mat, han har onekligen bristande kunskaper inom matlagning.


          är du helt jävla tappad bakom en vagn? knip käft om folk du inte känner. idiot!


          --------------------
          likes anarki och faråthelvete ☺
           
          Citera
          Anma
          Inlägg 11-04-2012, 17:02
          Länk hit: #43


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          CITAT (Bennys trädgård @ 11-04-2012, 16:46) *
          Här har vi ett praktexempel på när det gäller att kvinnans plats är i köket. Jag hade med andra ord aldrig så mkt som luktat på malcolms mat, han har onekligen bristande kunskaper inom matlagning.

          Jag är i så fall mannen och min man kvinnan i detta hus. Det är min man som lagar all mat förutom enkla rätter som att värma gårdagens rester, steka falukorv och göra potatismos till och sånt, det är sådan mat de få gånger han inte har lust att laga mat.
           
          Citera
          Skruttis
          Inlägg 11-04-2012, 17:13
          Länk hit: #44


          Medlem
          Antal inlägg: 1 659
          Medlem sedan:
          28-03-2008
          Medlem nr: 14 868



          CITAT (Carl @ 11-04-2012, 13:48) *
          Potatismos kan bara göras på ett sätt. Potatis kokas nästan klara. Lägges sen i en handress . Rätt tungt att pressa. Smör mjölk plus kryddor tillsäts efter smak. Sen vändes blandningen ihop med en slev försiktigt. Moset ska vara fast.

          Använder man elvisp så blir det hel fel. Blir bara en tunn smet. Klumpar i moset är ett helgerån.


          nono.gif Du låter som min mor. Gör man inte på hennes sätt så måste det vara fel. rtfm.gif
          Nä, nä, nä, det är självklart att det kan göras på massor av olika sätt!!!!
          Det borde du väl om inte annat sett i den här tråden, eller?


          --------------------
          Zon 3
          Mina katter är inte bortskämda, jag är bara väldresserad!
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 11-04-2012, 17:30
          Länk hit: #45


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          CITAT (Carl @ 11-04-2012, 13:48) *
          Använder man elvisp så blir det hel fel. Blir bara en tunn smet. Klumpar i moset är ett helgerån.

          Just därför man skall använda elvisp, för att få bort klumparna alltså och konsistensen avgörs med mängden vätska.
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 11-04-2012, 17:56
          Länk hit: #46


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          CITAT (herkules @ 11-04-2012, 16:53) *
          är du helt jävla tappad bakom en vagn? knip käft om folk du inte känner. idiot!

          Bry dig inte om trollungen.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          gammelnalle
          Inlägg 11-04-2012, 18:31
          Länk hit: #47


          Medlem
          Antal inlägg: 5 511
          Medlem sedan:
          13-04-2003
          Medlem nr: 1 130



          Potatis koka i 15 min- slå av plattan- låt efterkoka ca 5-10min.(gärna extra salt)
          stöt med elvispen
          mjölk/grädde och en stor klick smör
          vispa med elvispen.... avsmaka.. svartpeppar och salt... ev. VITLÖKSPULVER...

          avsmaka igen...

          servera med lingonsylt- (givetvis hemgjord)- nåt annat behövs inte...
          mmmmmmm så göttt....

          b


          --------------------
          Gammelnalle


          "Den som ställer många frågor,
          ökar mångas visdom."
          Kongolesiskt ordspråk
           
          Citera
          Anma
          Inlägg 11-04-2012, 18:42
          Länk hit: #48


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          Jag saknar det där med att låta saker mogna klart i eftervärme. Funkar inte med induktionsspis. Fast fördelarna med en sån överväger nog ändå.
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 11-04-2012, 18:44
          Länk hit: #49


          Gäster






          Trolla i en mattråd. Snacka om att ha ett tråkigt liv. tongue.gif
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 11-04-2012, 19:00
          Länk hit: #50


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Har nyss gjort potatismos, med salt, vitpeppar och muskot - smakade bra och får bli tillbehör två eller tre dagar framöver
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 11-04-2012, 19:45
          Länk hit: #51


          Gäster






          rotfl.gif rotfl.gif rotfl.gif
          SNyft snörvel..

           
          Citera
          Motti
          Inlägg 11-04-2012, 19:50
          Länk hit: #52


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Jag kör alltid med press först sen kör jag med elvisp !jag annvänder smör helmjölk vitpeppar salt och en doft vilök .Tyvär missar många att man kan smaksätta potatismos själv annvänder jag gärna vitlök Persilja även dill eller muskot beroende på vad man äter till moset .
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 12-04-2012, 18:42
          Länk hit: #53


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Har provat att göra både med press o stöt men tycker elvispen är bäst. Stöter sönder potatisen lite först och vispar sen med kall mjölk och smör. salt sv.peppar och ibland citron och dill i också beroende på vad vi äter.
          Vet att man "ska" värma mjölken och kanske blir det aningens bättre då, men det är försumbart tycker jag.

          Sen älskar jag pressad potatis nästan mer än mos wink.gif


          --------------------


           
          Citera
          xlxl67
          Inlägg 12-04-2012, 19:10
          Länk hit: #54


          Medlem
          Antal inlägg: 1 870
          Medlem sedan:
          12-08-2009
          Medlem nr: 25 446



          1/10 kålrot och 9/10 vanlig potatis blir grymt gott mos. Rotmos superlight alltså! smile.gif

           
          Citera
          Wilmer
          Inlägg 12-04-2012, 23:36
          Länk hit: #55


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          Socker?!?!?! Jisses, det var nyheter för mig. Spännande läsning.

          Bästa moset görs på egna potäterna, enda jag har att tillägga.. Ooo, mandelpotatismos.. Mmmm.

          När vi fått många egna morötter purear jag, fryser in och när det görs potmos slänger jag morotspuren i.


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 13-04-2012, 10:54
          Länk hit: #56


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          CITAT (Wilmer @ 13-04-2012, 00:36) *
          Bästa moset görs på egna potäterna...

          Gärna blå biggrin.gif


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Wilmer
          Inlägg 13-04-2012, 20:05
          Länk hit: #57


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          tummenupp.gif Ja, så klart!


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 13-04-2012, 20:21
          Länk hit: #58


          Gäster






          Blå potatis har jag aldrig smakat, är det gott? Köpte ju både närodlad sparrispotatis och mandelpotatis när vi var på marknad i Skåne, men jag tyckte inte det var nåt märkvärdigt varken det ena eller andra. Äter helst King Edward eller Asterix.
           
          Citera
          Wilmer
          Inlägg 13-04-2012, 20:53
          Länk hit: #59


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          De smakar ju inget från affären, så då kan man äta vad som helst som ger rätt konsistens rolleyes.gif

          Egenodlad blå är god, så mycket vet jag.


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
          Motti
          Inlägg 18-04-2012, 22:38
          Länk hit: #60


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Blå potatis" Blå kongo"är lika god som King Edward jätte trevlig till tex fisk för att den sätter färg , föra året odlade jag en annan blå sort tyvär kom jag inte ihåg vad den hette men barnbarna älskade den smile.gif
          Brukar även sätta vit mandel vilket vi älskar här så god att man kan äta den rätt upp och ner med lite smör och salt smile.gif
           
          Citera

          4 sidor V  < 1 2 3 4 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 20:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon