Hoppas ni inte skäller på mig nu för att skapa en ytterligare tråd men det har sina orsaker. Det gäller ursprungligen den här videon:
http://www.youtube.com/watch?v=pizw3Wf8MHM, Yasai-sisters eller grönsakssystrarna. Jag har nu gått igenom alla 25 sorterna men är lite undrande över en del och tänkte höra om det är nytt även för andra. De flesta känner jag till men inte alla. Den som vill förkovra sig ytterligare kan googla. Man kan faktiskt lära sig en hel del om Japan och det japanska samhället via videorna om man bara kommer över alla förutfattade meningar.
Kardborre/Burdock. Hade ingen aning om att den var ätbar med tydligen är roten det.
Komatsuna var nytt för mig, Japansk senapsspenat?
Angelica keiskei, Ashitaba. Liknar kvanne och den går ju att äta.
Molukhia - Mulukhia - Mulukhiyah. Likaså nytt, hittar inget svenskt namn. Vitt spridd men kanske inte här?
Att sallad heter Lettuce på engelska hade jag ingen aning om, likaså att ingefära heter Ginger. Anar nu var Ginger Ale är för något. Grönkål tydigen Kale?