Vanliga röda rödbetor går utmärkt att rosta. Undrar varför du bara rostat polka- och vitbetor? Jag brukar göra en blandning av rotsaker: potatis, morot, palsternacka, röda rödbetor, kålrot, rotselleri. Blir smaskens i ugn.
Strö över fetaost i smulor mot slutet (10 min) om du rostar endast röda rödbetor. Smakerna passar bra ihop.
Råsallad: Hälften rårivna äpplen, hälften rårivna rödbetor. En klick creme fraiche på toppen vid servering. Gott!
Kall sallad av kokta rödbetor, skurna i små kuber: Blanda med myntablad, häll över en vinegraitte-dressing kryddad med svartpeppar, socker + salt. Mums.
Och så kokta och enkelt serverade med en klick smör och en nypa salt, som Stintan skrev.
Hehe, man får vara beredd på rött kiss efter rödbetsfrossa, men det är inte skadligt ;-)
Redigerat av RitRat: 02-05-2012, 14:27
--------------------
/// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika. Och mitt kostval är vegg.
|