Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > tillaga rödbetor
          katah
          Inlägg 02-05-2012, 12:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 834
          Medlem sedan:
          18-07-2004
          Medlem nr: 4 107



          Jag har fortfarande alldeles för mycket rödbetor kvar sedan förra sommaren.
          Polkabetor och vitbetor kan jag lag som ungsrostad.
          Men vad ska jag göra med dom som lämpar sig till lnläggningen?
          Vi har redan lagt in det vi vill använda, mer av den varan behövs inte.

           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 02-05-2012, 13:30
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          koka och ät med en klick smör eller varför inte nykokta, skivade rödbetor + Olivolja + Citronsaft + Rostade pinjenötter + Hyvlad parmesan = jättegott.
          Nykokta rödbetor med chévrecreme. (100 gram chèvreost + 1 burk creme fraiche + 1/2 kruka färsk finhackad basilika)




          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          RitRat
          Inlägg 02-05-2012, 14:25
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          Vanliga röda rödbetor går utmärkt att rosta. Undrar varför du bara rostat polka- och vitbetor? Jag brukar göra en blandning av rotsaker: potatis, morot, palsternacka, röda rödbetor, kålrot, rotselleri. Blir smaskens i ugn.

          Strö över fetaost i smulor mot slutet (10 min) om du rostar endast röda rödbetor. Smakerna passar bra ihop.

          Råsallad: Hälften rårivna äpplen, hälften rårivna rödbetor. En klick creme fraiche på toppen vid servering. Gott!

          Kall sallad av kokta rödbetor, skurna i små kuber: Blanda med myntablad, häll över en vinegraitte-dressing kryddad med svartpeppar, socker + salt. Mums.

          Och så kokta och enkelt serverade med en klick smör och en nypa salt, som Stintan skrev.

          Hehe, man får vara beredd på rött kiss efter rödbetsfrossa, men det är inte skadligt ;-)

          Redigerat av RitRat: 02-05-2012, 14:27


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera
          katah
          Inlägg 02-05-2012, 21:55
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 834
          Medlem sedan:
          18-07-2004
          Medlem nr: 4 107



          Oj tack!
          Då blir guldvattnet rubinvatten whistling.gif .

          Jag har varit väldigt misstänksam mot rödbetor länge, gillar inlagda sådana i perioder,
          men gillar absolut inte rödbetasoppan ( gulasch?)
          Så därav mitt misstänksamhet emot allt var rödbetor heter.

          Nu har jag ett överflöd så det är bara att testa, hoppas att vi fastnar på något!
           
          Citera
          RitRat
          Inlägg 05-05-2012, 08:05
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          CITAT (katah @ 02-05-2012, 22:55) *
          Jag har varit väldigt misstänksam mot rödbetor länge, gillar inlagda sådana i perioder,
          men gillar absolut inte rödbetasoppan ( gulasch?)
          Så därav mitt misstänksamhet emot allt var rödbetor heter.
          Nu har jag ett överflöd så det är bara att testa, hoppas att vi fastnar på något!


          Rödbetssoppa heter borscht eller nåt sånt (som är omöjligt att stava på svenska, det är ryska). Den kan ju göras på tusen olika sätt, kanske har du fått en dålig soppa??

          Hur blev det? Har du experimenterat med fler rödbetsrätter nu?


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 17:46
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon