Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Torkade bondbönor
          Lina
          Inlägg 10-09-2012, 18:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8
          Medlem sedan:
          30-07-2004
          Medlem nr: 4 187



          Nu har jag skördat mina första bondbönor i livet. Några skidor var gröna med stora fina gröna frön i. Andra var helt bruna och torra med mindre och torrare frön i. De från de gröna skidorna förvällde jag i någora minuter och skalade sedan som skållad mandel, men lite pilligare, som jag fåt tipset om från det här forumet. Och så frös jag in dem.
          Men de torrare bönorna hur gör jag med dem? Ska jag låta dem ligga framme och bli riktigt torra och sedan förvara i skafferiet eller liknande och sedan blötlägga något dygn innan tillagning? Eller kan jag koka dem på samma sätt som de "blötare" bönorna? Hur gör man?

          Och de där förvällda, frysta – behöver de koka mycket längre när jag sedan ska äta dem eller hur behandlar jag dem?
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 11:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon