Hej,
Jag har själv lyckligtvis inga mördarsniglar i min trädgård (fast det är nog bara en tidsfråga nu, har sett ymniga bestånd någon kilometer bort), men jag har ganska gott om de ljusa, mindre åkersniglarna - och de är också väldigt glupska, minst sagt.
Nu undrar jag om ni andra grönsaksodlare märker om det finns ätbara grödor sniglarna inte gärna ger sig på?
Hos mig märker jag inga snigelangrepp på lök, purjo, rucola, ärter och persilja.
Jag har inte heller haft sniglar på morötterna och palsternackorna, men det tror jag mest beror på att de inte hittat till de landen än.
Mycket snigelangrepp har jag haft på späda bönplantor, vitkål, savoykål, sallat, kronärtskocka och mangold. (av ngn anledning verkar det som om sniglarna hellre gått på ljust gröna sallater och i det längsta lämnat min huvudsallat som är rödfläckig - vet inte om det har med färgen/färgämnet att göra?)
Måttliga angrepp på rödbeta, brysselkål, broccoli, portulak, blomkål, potatis.
Hur är det hos er?
Redigerat av EKLO: 11-09-2012, 19:07
|