Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Degjäsning.
          uno
          Inlägg 26-03-2004, 08:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 310
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 256



          m.a.a tidigare inlägg fick jag lust att baka matbröd. Nu till min fråga:

          Jag tycker det är svårt att få degen att jäsa och tänkte att jag kanske kunde lägga degen i elgroddlådan. Ni vet den där lådan som Villab har.
          Med locket på och med ca 28-30 grader i, borde det väl jäsa ganska bra.
          Vad tror ni om detta?


          --------------------
          unozon1-2
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          uno   Degjäsning.   26-03-2004, 08:06
          solkatten   Låter inte alls tokigt, du kan ju också tappa upp ...   26-03-2004, 08:21
          KURT   Jag tycker att matbröd blir smakrikare om man anvä...   26-03-2004, 08:31
          Hannele   Korrekt! Gärna en l...   26-03-2004, 09:37
          Fenja   Grädda grovt matbröd i lergryta är helt suveränt...   26-03-2004, 10:31
          pejori   jag brukar jäsa mina degar i ugnen med svag värme,...   26-03-2004, 16:09
          myskmadra   Ännu lite tips :) Kolla att ingredienserna (mjöl e...   26-03-2004, 17:51
          pepparmynta   Det måste jag prova, brödet bör verkligen bli sa...   26-03-2004, 23:44
          Betty   Så gör jag också numera, jag sprayar dessutom ugn...   27-03-2004, 01:17
          Liastar   nejnej, "fuskning" av jäsningen är inte ...   29-03-2004, 04:50
          uno   menar Du blomkrukor?   02-04-2004, 11:21
          Fenja   Hej Pepparmynta! Jag gör ofta surdegar och bak...   02-04-2004, 15:22
          annchapanncha   När jag gick på lanthushållskola, på den gamla god...   02-04-2004, 15:22
          Lajo   Hallå på er bagare. Jag bakar allt mitt bröd sjä...   02-04-2004, 20:14
          pepparmynta   Då bakar jag surdegsbröd! :l...   03-04-2004, 10:52
          Fenja   Så sant... :wacko: Fenja   03-04-2004, 11:35
          annchapanncha   Jag vill gärna ha gundrecept på surdeg. Den mata ...   04-04-2004, 12:32
          Liastar   Uno: ja precis, vanliga teracottakrukor som man ha...   04-04-2004, 19:45
          annchapanncha   Upplandskubben, tänk den var åxå på lanthushållsko...   06-04-2004, 13:11
          Liastar   hehe ja jag vet inte, jag hittar massa roliga bröd...   06-04-2004, 13:13
          Liastar   Surdeg av Vete 1. Mixa 200 g (2 dl) vatten och 150...   06-04-2004, 13:23
          annchapanncha   UJUJUJ tar flera dar ju, vi får se om andan faller...   07-04-2004, 19:09
          Liastar   jo det gör ju det, men det blir ju gott. testade e...   07-04-2004, 19:15
          Felix matte   Tar man 50 gram jäst/ 5 dl. vätska så jäser degen ...   07-04-2004, 19:25
          uno   Nu väcker jag denna tråd. Nu har jag köpt boken Br...   07-03-2005, 09:43
          Sulawesii   Det lät avancerat....   07-03-2005, 10:55
          netaave   Är det den boken som syns i den hä...   07-03-2005, 11:29
          Tesa   Hmmm....det funkar inte att jäsa degar över natten...   07-03-2005, 12:02
          Virgo   herregud vad många bröd! Är det till korna? :D...   07-03-2005, 12:37
          Tesa   Nä...det är inte till korna utan mest till mina 3 ...   07-03-2005, 12:56
          Airamya   Jösses, Tesa, vad dina bröd ser goda ut!!...   07-03-2005, 13:03
          netaave   Enklare än så här kan det inte bli...   07-03-2005, 14:26
          uno   Är det den boken som syns i den här traven du köp...   08-03-2005, 08:09
          uno   Med fördel kan man blanda in ett r...   08-03-2005, 08:11
          Felix matte   Uj,uj vad komplicerat det låter......   08-03-2005, 08:13
          Sulawesii   Långt över överkurs för mig! Så kul är det int...   08-03-2005, 08:18
          mulle   Fenja, fastnar inte degen/brödet i lergrytan? Jag ...   08-03-2005, 11:27
          netaave   Pensla den med olja invändigt.   08-03-2005, 18:32
          Annlo   Jag har haft mina bullar i ugnen i nio månader -_-...   08-03-2005, 19:32


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 16:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon