Hallå ! Är lite novis på trädgård och är den som frågar och inte ger svar här på forumet annars men här tror jag att jag vet !!!!! Levde med en vegettarian i många år och sojabönan är ju den enda baljväxten som innehåller alla livsnödvändiga (essentiella) proteiner, de andra också mycket bra men innehåller inte alla. Långsamma kolhydrater, rätt sorts fett och rätt proportioner mellan näringsämnena = supermat Måste väl gälla samma för de sojabönor man köper som de man odlar själv och då ska du : Lägga i blöt över natten. Slå bort vattnet sedan och skölj bönorna. Fyll på nytt vatten och kok ca 1 timme, man kan ta upp och smaka ska va mjuka, man känner när dom är färdiga, ibland tar det lite kortare tid ibland lite längre. Kika på Risentas påsar på ICA där har du koktider på baksidan av förpackningen, tror att de rekommenderar lite läöngre tid. För att undvika gaser kan man byta vatten en gång till när de kokt en stund. Supermat som man kan frysa in i portionspåsar efter de kallnat, bryna lite och krydda på järnet och/el komplettera olika pytt-rätter med. En riktigt rättrogen vegetarian kokar sina sojabönor i järngryta vill minna att det då var ett näringsämne som togs bättre till vara då.
|