|
|
  |
Svenskt kött eller import ? |
|
|
|
04-12-2012, 13:41
|

Medlem
Antal inlägg: 8 776
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 891

|
CITAT Cattle ranching is overwhelmingly the biggest driver of deforestation in the Brazilian Amazon: the fate of nearly 80 percent of cleared rainforest land is to serve as forage for livestock. Since 2006 more than 38,600 square miles has been cleared for pasture, bringing the total area occupied by cattle ranches in the Brazilian Amazon to 214,000 square miles, an open space larger than France. The Brazilian Amazon, region consisting of rainforests and a biologically rich wooded grassland known as cerrado, is now home to more than 80 million head of cattle, up from 26.6 million in 1990 and equivalent to more than 85 percent of the total U. S. herd. Brazil is today the world's largest exporter and producer of beef. Brazilian cattle products end up in a wide array of consumer goods. Fresh beef is converted into burgers sold in fast-food restaurants and grocery stores across Brazil, Russia, Venezuela, and a number of other countries. Processed meat finds its way into canned products in Europe and America, while leather goes to China, Italy, Vietnam, and Hong Kong. But as Brazil's beef industry has grown along with its ties to global conglomerates, so has its vulnerability. Read more at http://news.mongabay.com/2009/0909-amazon-...24A8TYGuKswU.99 http://news.mongabay.com/2009/0909-amazon-...e-ranching.html
--------------------
|
|
|
|
|
04-12-2012, 13:44
|

Medlem
Antal inlägg: 22 484
Medlem sedan: 04-08-2005
Medlem nr: 6 301

|
CITAT (Gita @ 04-12-2012, 13:00)  varför i all världen skulle det vara en stor skam att äta det utmärkta irländska eller brasilianska köttet ( för att ta ett par exempel)? Hur kontrollerar du förresten ursprunget när du äter på restaurang? Gita Ska vi inte ha några köttproducenter i Sverige?
--------------------
Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3 Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
|
|
|
|
|
04-12-2012, 19:15
|
Medlem
Antal inlägg: 5 162
Medlem sedan: 20-11-2006
Medlem nr: 8 833

|
CITAT (*Stintan* @ 04-12-2012, 13:44)  Ska vi inte ha några köttproducenter i Sverige? Jovisst, men jag är inte beredd att köpa en dyrare och sämre produkt bara för att stödja svensk köttproduktion. Jag känner faktiskt inte större solidaritet med svenska bönder än med de t.ex. irländska. Och varför är det inte lika viktigt för er att köpa svenskt när det gäller andra produkter. Gita
|
|
|
|
|
04-12-2012, 21:19
|

Medlem
Antal inlägg: 4 738
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 45

|
CITAT (Gita @ 04-12-2012, 19:15)  Jovisst, men jag är inte beredd att köpa en dyrare och sämre produkt bara för att stödja svensk köttproduktion. Jag känner faktiskt inte större solidaritet med svenska bönder än med de t.ex. irländska. Och varför är det inte lika viktigt för er att köpa svenskt när det gäller andra produkter. Gita Vill du påstå att det irländska köttet är bättre? Läser du inte tidningar? När dom t.ex. skriver att irländskt köttfärs fick tas ur handeln p.g.a. salmoneller (inte bara en gång) Jag känner allt större solidaritet med våra bönder och jag vill också ha ett öppet landskap Elisabeth
|
|
|
|
|
04-12-2012, 21:25
|
Medlem
Antal inlägg: 19 528
Medlem sedan: 12-01-2004
Medlem nr: 2 682

|
CITAT (Gita @ 04-12-2012, 19:15)  Jovisst, men jag är inte beredd att köpa en dyrare och sämre produkt bara för att stödja svensk köttproduktion. Jag känner faktiskt inte större solidaritet med svenska bönder än med de t.ex. irländska. Och varför är det inte lika viktigt för er att köpa svenskt när det gäller andra produkter. Gita Sant.
--------------------
Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare. Bor i zon 2
|
|
|
|
|
04-12-2012, 21:35
|
Medlem
Antal inlägg: 4 792
Medlem sedan: 29-05-2005
Medlem nr: 5 891

|
Här har många åsikter delats ut och det orkar jag inte ta år mig men vill ändå skriva att det kan vara väldigt dyrt kött bara man vet att det kommer från lyckliga djur och nu har jag kött i min frys som kommer från nöt som hunden och jag umgåtts med och som vi vet har haft ett bra liv. Äter gärna mindre men kött från djur som levt ett bra liv
|
|
|
|
|
06-12-2012, 01:12
|

Medlem
Antal inlägg: 10 802
Medlem sedan: 03-06-2008
Medlem nr: 16 563

|
Vi min man och jag köper så mycket svenskt vi bara kommer över plus att min man jagar så jag kan med gott samvete säga att vi äter svenskproducerat kött .Har köppt Irländsk Entrecote det var den sämsta skit jag set bara sletor och sladrigt kött det höll inte ens ihop och på paketet stog det Naturkött ?då köper jag hellre en svensk Entrecote som kostar lite mersom håller ihop på stekpannan utan sletor och senor och som blir mör när man steker den medium rair .
|
|
|
|
|
06-12-2012, 15:40
|
Medlem
Antal inlägg: 5 162
Medlem sedan: 20-11-2006
Medlem nr: 8 833

|
CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 04-12-2012, 21:19)  Vill du påstå att det irländska köttet är bättre?
Läser du inte tidningar? När dom t.ex. skriver att irländskt köttfärs fick tas ur handeln p.g.a. salmoneller (inte bara en gång)
Jag känner allt större solidaritet med våra bönder och jag vill också ha ett öppet landskap
Elisabeth Törs du överhuvudtaget äta någonting om du reser i andra länder? . Nu dör ju salmonellabakterien vid 70 grader så med omsorgsfull tillagning och god hygien är det nog inget större problem. Gita
|
|
|
|
|
06-12-2012, 16:07
|

Medlem
Antal inlägg: 4 132
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
CITAT (Gita @ 06-12-2012, 15:40)  . Nu dör ju salmonellabakterien vid 70 grader så med omsorgsfull tillagning och god hygien är det nog inget större problem. Gita Ja Gita, det är ju ett problem om man vill äta råbiff, eller blodig biff, då finns risken att bli sjuk.
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
|
06-12-2012, 19:06
|
Medlem
Antal inlägg: 5 162
Medlem sedan: 20-11-2006
Medlem nr: 8 833

|
CITAT (andersen @ 06-12-2012, 16:07)  Ja Gita, det är ju ett problem om man vill äta råbiff, eller blodig biff, då finns risken att bli sjuk. Fast nu äter jag inte råbiff eller blodiga biffar oberoende var köttet kommer ifrån, så det är lugnt. Gita
|
|
|
|
|
06-12-2012, 19:31
|

Medlem
Antal inlägg: 4 738
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 45

|
CITAT (Gita @ 06-12-2012, 19:06)  Fast nu äter jag inte råbiff eller blodiga biffar oberoende var köttet kommer ifrån, så det är lugnt. Gita Men många vill inte ha en biff eller entrecote ha genomstekt. En oxfile helt genomstekt blir ju bara torrt.......
|
|
|
|
|
06-12-2012, 19:31
|
Medlem
Antal inlägg: 10 260
Medlem sedan: 02-05-2005
Medlem nr: 5 642

|
CITAT (Gita @ 06-12-2012, 19:06)  Fast nu äter jag inte råbiff eller blodiga biffar oberoende var köttet kommer ifrån, så det är lugnt. Gita Men alla kan inte utgå från vad du gör. Om man nu äter råbiff och blodiga biffar vill man så klart vara trygg (så trygg man nu kan) med att det inte finns salmonella i köttet.
|
|
|
|
|
07-12-2012, 09:49
|

Medlem
Antal inlägg: 5 521
Medlem sedan: 14-03-2006
Medlem nr: 7 219

|
CITAT (ryss_бори @ 04-12-2012, 01:54)  Här har vi en riktigt världsvan individ ser jag Är väl snarare än stor skandal om man är så trångsynd att man inte kan se längre än näsan räcker. Kött i skolor och på äldreboende? Var i allsin dar fick du det ifrån? tänkte inte på det. våra skolbarn, gamla och sjuka är ju tärande, då ska man inte ha kött.
--------------------
likes anarki och faråthelvete ☺
|
|
|
|
|
07-12-2012, 10:03
|

Medlem
Antal inlägg: 5 521
Medlem sedan: 14-03-2006
Medlem nr: 7 219

|
CITAT (Gita @ 04-12-2012, 13:00)  varför i all världen skulle det vara en stor skam att äta det utmärkta irländska eller brasilianska köttet ( för att ta ett par exempel)? Hur kontrollerar du förresten ursprunget när du äter på restaurang? Gita klart att det är skamligt. vi föder upp bra köttdjur, de lever under bra förhållanden (ska göra iaf, det finns tyvärr djurplågare här också) kortare transporter mm. restauranger i stockholm som jag besöker serverar i stort sett bara svenskt och närodlat. jag har tur då många i bekantskapskretsen jobbar i sthlms krogvärld så jag går på deras rekommendationer, hittills är det ingen som förordat utländskt kött framför svenskt. visst är det dyrare men svenska bönder måste leva de också. och - irländskt kött är inte gott. brasilianskt har jag aldrig smakat så det kan jag inte uttala mig om.
--------------------
likes anarki och faråthelvete ☺
|
|
|
|
|
09-12-2012, 18:46
|
Medlem
Antal inlägg: 5 162
Medlem sedan: 20-11-2006
Medlem nr: 8 833

|
CITAT (herkules @ 07-12-2012, 10:03)  visst är det dyrare men svenska bönder måste leva de också. Tja, men leva måste ju irländska och brasilianska bönder också, eller hur? Gita
|
|
|
|
|
09-12-2012, 18:50
|

Medlem
Antal inlägg: 4 644
Medlem sedan: 06-03-2005
Medlem nr: 5 125

|
Visst ska dom det, men det får väl irländarna och brassarna se till att dom gör. Själv handlar jag lokalt så mycket jag kan, i det här fallet Siljans Chark, för att jag vill att dom ska finnas kvar och hålla vår landsbygd levande.
|
|
|
|
|
09-12-2012, 20:45
|
Medlem
Antal inlägg: 4 792
Medlem sedan: 29-05-2005
Medlem nr: 5 891

|
Här finns många åsikter och alla anser att de har rätt - men så är det ju alltid här på odla  )
|
|
|
|
|
10-12-2012, 06:38
|
Medlem
Antal inlägg: 5 162
Medlem sedan: 20-11-2006
Medlem nr: 8 833

|
CITAT (ingrid fuxwall @ 09-12-2012, 20:45)  Här finns många åsikter och alla anser att de har rätt - men så är det ju alltid här på odla  ) Visst är det väl tur att det då finns valmöjligheter, jag har möjlighet att göra mina val och andra får göra sina. Gita
|
|
|
|
|
10-12-2012, 07:22
|

Medlem
Antal inlägg: 4 738
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 45

|
CITAT (Gita @ 09-12-2012, 18:46)  Tja, men leva måste ju irländska och brasilianska bönder också, eller hur? Gita Och du tycker att svenska konsumenter skall vara rädda om irländska och brasilianska bönder men sk....... i våra egna???????
|
|
|
|
|
10-12-2012, 10:09
|

Medlem
Antal inlägg: 8 776
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 891

|
CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 10-12-2012, 07:22)  Och du tycker att svenska konsumenter skall vara rädda om irländska och brasilianska bönder men sk....... i våra egna??????? Brasilianska bönder är inte speciellt exportberoende då de har en inhemsk köttkonsumtion som bland den högsta i världen/ capita. Sen är det en liten jordägande elit man gynnar och inte småbrukare i Brasilien.
--------------------
|
|
|
|
|
  |
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|