Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          9 sidor V  < 1 2 3 4 > »   
          Skriv svarNytt inlägg
          > Svenskt kött eller import ?
          Piccante
          Inlägg 07-11-2012, 21:48
          Länk hit: #21


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (Gita @ 07-11-2012, 21:10) *
          Tyvärr Piccante , du har fel. Köttproduktion har alltid förekommit på de torra stäppliknande markerna i både Brasikien och Argentina. Det är nog snarare vår inhemska köttproduktion som är betydligt mer sojaberoende.
          Fortfarande, det som verkligen hotar Amazonas är grödor för etanolframställning.
          Gita

          Traditionellt var det så ja. Men Serradon och andra stäppmarker är mer produktiv och odlas därför idag upp för att odla soja, vete, socker mm då trängs betesdjuren undan och då omvandlas regnskog till bete för en period innan även den marken odlas upp. Men köttproduktionen i sig ökar även efterfrågan på mer soja då man stödutfodrar djuren för att få större tillväxt.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 07-11-2012, 21:50
          Länk hit: #22


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Har slutat köpa kött i vanliga affärer , typ ICA och Konsum . och köper på ett ställe där vi vet var köttet kommer ifrån , hur man har hanterat djuren osv.

          Äter hellre kött lite mer sällan och i stället med bättre kvalitet. Vi köper också korv mm i den butiken , inga konserveringsmedel och vi får veta vad som finns i varorna.

          Visst är det lite dyrare men vi köper köttet över disk och väljer själva vilka bitar vi vill ha , när man köper hos t ex ICA så får man ofta mycket hinnor mm och dessutom så luktar det köttet illa enligt mig.

          Jag kan inte äta fläskkött som är köpt i den vanliga handeln , lukten när det steks kväljer mig , har också svårt för lukten på köttet från Brasilien .

          Man känner en markant skillnad på köttet från " vår " handel och det man köper i vanliga affärerna.

          Hur är det nu för tiden med t ex danskt kött ? Ger man fortfarande sina grisar antibiotika ?

          I den butiken där vi handlar har man också lamm och vilt mm . Ägg från bönder i trakten osv .

          Redigerat av mamamaggan: 07-11-2012, 21:51


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 07-11-2012, 22:01
          Länk hit: #23


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          För oss är det väldigt viktigt hur djuren hanteras hur de föds upp hur slakten går till ,som sakt innan så har vi hittat en bonde som vi köper gris av och framöver även nötkött och i veckan får vi 30 kilo älgkött från gubbens jaktlag.Vi köper ofta ekologiskt och alltid ägg från frigående höns .Om vi bara köper importkött och importägg så kan vi en dag befinna oss i den sitsen att vi inte har råd att köpa svenskt kött .Det kommer larm då och då om impoterat kött som är smittat av Salmonela och annat men sällan hör man att det händer i Sverige !Ett nötdjur som ätit antibiotika får inte slaktas för än 3 månader efter penecillinkuren ,om djuret ätit antibiotika ser man det på fettet i djuret för det blir gult .
           
          Citera
          hattstugan
          Inlägg 07-11-2012, 22:28
          Länk hit: #24


          Moderator
          Antal inlägg: 21 592
          Medlem sedan:
          19-12-2009
          Medlem nr: 27 097




          Köper aldrig nötkött! Varken svenskt eller utländskt!

          Fläskkött däremot men bara om det är svenskt!

          Men kan nån här förklara om Danmark har speciella grisar? De måste ju ha många fler fileer än de svenska?
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 07-11-2012, 22:32
          Länk hit: #25


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Alla grisar har två filer en på varje sida ryggraden och den sitter ihop med kottletraden !så de danska har lika många som de svenska grisarna ;)Men det finns massor av Grisbönder i Danmark fler än i Sverige !
           
          Citera
          hattstugan
          Inlägg 07-11-2012, 22:36
          Länk hit: #26


          Moderator
          Antal inlägg: 21 592
          Medlem sedan:
          19-12-2009
          Medlem nr: 27 097




          Jodå jag vet att det är två fileer på varje djur men den Danska fläskfileen är ju överrepresenterad på den Svenska marknaden! Därav min undran hur 17 det kan säljas så vansinnigt mycket av den här?

           
          Citera
          Motti
          Inlägg 07-11-2012, 22:44
          Länk hit: #27


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Kan tänka mig att Danskarna själva väljer andra delar av grisen än filen !
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 08-11-2012, 08:39
          Länk hit: #28


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          CITAT (Motti @ 07-11-2012, 22:44) *
          Kan tänka mig att Danskarna själva väljer andra delar av grisen än filen !

          Frågan är om danskarna är dumma eftersom de inte äter filén eller om de är kloka som exporterar den hit och säljer den för dyra pengar?


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          EKLO
          Inlägg 08-11-2012, 08:46
          Länk hit: #29


          Medlem
          Antal inlägg: 2 398
          Medlem sedan:
          10-08-2007
          Medlem nr: 11 952



          Det finns som jag ser det ett viktigt skäl att - om man kan - välja kravmärkt kött, och det är att överanvändningen av antibiotika i djurhanteringen anses ha stor inverkan på utvecklingen med resistenta bakterier, som ju är ett av de svåraste hoten mot människors hälsa i dag, och i framtiden.

          Redigerat av EKLO: 08-11-2012, 08:46
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 08-11-2012, 08:47
          Länk hit: #30


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (hattstugan @ 07-11-2012, 22:36) *
          Jodå jag vet att det är två fileer på varje djur men den Danska fläskfileen är ju överrepresenterad på den Svenska marknaden! Därav min undran hur 17 det kan säljas så vansinnigt mycket av den här?

          Danskarna är världsledande på export av bacon. Eftersom många äter bacon till frukost så är efterfrågan på det stor men filéerna säljer väl inte lika mycket kanske.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Anki på Öland
          Inlägg 08-11-2012, 09:11
          Länk hit: #31


          Medlem
          Antal inlägg: 6 847
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 723



          Köper bara Svenskt kött och vägrar blankt gaspackat kött var det än kommer ifrån. Köper nästan aldrig nötkött och köper bara kyckling direkt från grannens gårdsbutik (tyvärr ingen bonde utan Guldfågeln) Fläskköttet är helst och oftast från Öland eller Kalmartrakten.


          --------------------
          Hundar och pelargoner....... sen är man sysselsatt året om :)
          Huserar på södra Öland

          mitt album
           
          Citera
          Elisabeth-Västku...
          Inlägg 08-11-2012, 09:16
          Länk hit: #32


          Medlem
          Antal inlägg: 4 738
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 45



          Vi köper nästan bara svensk kött, aldrig dansk för vi vill inte ha/få salmoneller
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 08-11-2012, 09:19
          Länk hit: #33


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Kan ju nämna också att jag köper nästan bara svenskt kött. Har svårt att fatta varför man skall frakt kött kors och tvärs över klotet. Sydamerikanskt, never.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Huggorm
          Inlägg 08-11-2012, 09:39
          Länk hit: #34


          Moderator
          Antal inlägg: 18 405
          Medlem sedan:
          27-01-2007
          Medlem nr: 9 009



          Det är vansinnigt att göra som Sverige och inför mycket hårdare regler för djurhållning, men tillåta import av kött från länder där reglerna är är mycket slappare. Klart det blir en stor prisskillnad då, även efter att frakt från andra sidan jordklotet betalats. Snart har vi inga grisbönder kvar i landet, och inte mjölkbönder heller för den delen men det är en annan diskussion. Vi borde införa en strafftull på utländskt kött så prisnivåerna blir ungefär jämbördiga, men då blir det väll ett ramaskri på folk som inte har råd med sitt köttfrosseri längre.
           
          Citera
          Anma
          Inlägg 08-11-2012, 11:17
          Länk hit: #35


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          Jag köper utländskt kött, men håller mig till Europa. För att jag också tycker att det är vansinne att frakta kött genom halva jordklotet.
          Mest köper vi närproducerad, beror mest på att vårt ICA har stort sortiment med just närproducerat. De har profilerat sig lite där.
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 08-11-2012, 12:56
          Länk hit: #36


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Kunde jag skulle jag alltid köpa finskt kött men tyvärr är det sällan det finns i de affärer där jag handlar, annars bryr jag miginte så mycket om ursprungsland utan väger pris vs kvalitë och handlar därefter. Kött från Nya Zealand undviker jag dock, hade en mailkompis därifrån förut och de födde upp kalvar som skulle bli köttdjur och det framkom att de gav antibiotika till djuren i förebyggande syfte. Vet inte om de fortfarande gör detta men jag köper fortfarande inte kött från NZ.

          Redigerat av malcolm: 08-11-2012, 12:57
           
          Citera
          gnon49
          Inlägg 08-11-2012, 12:56
          Länk hit: #37


          Medlem
          Antal inlägg: 4 721
          Medlem sedan:
          19-07-2008
          Medlem nr: 17 660



          Vad är egentligen närproducerat.Är det att bondgården ligger nära eller att slakteriet ligger nära eller båda kanske. Eller är närproducerat ett lapp på förpackningen för att ta ut högre pris bara. Som man gjorde med jordgubbar i sommar eller "oxfilen" alldeles nyligen. Fusket är säkert utbrett men svårt att bevisa. Själv har jag fått slänga mat där bäst-före datumet är satt till ytterligare en vecka. Då kan man undra.


          --------------------
          Odlar i zon 2-3 utanför Uddevalla

          Den bästa huvudkudden har ett positivt innehåll.
           
          Citera
          kerstinbern
          Inlägg 08-11-2012, 15:46
          Länk hit: #38


          Medlem
          Antal inlägg: 940
          Medlem sedan:
          23-04-2011
          Medlem nr: 42 015



          Den mest berömda köttgrossisten i Sverige är ju Fällmans Kött, de skriver angående nötkött:

          CITAT
          "Annan sortering på utländskt kött
          Det importerade köttet är ofta både mört och jämn i sin ätkvalitet. Dessutom är det importerade köttet i högre grad sorterat efter kön och kvalitet. Även prissättningen fungerar annorlunda på så sätt att prisskillnaden mellan det bästa och det mindre bra köttet är större.

          I Sverige premieras snabb produktion
          I Sverige har vi ett system som gynnar snabb produktion. Största möjliga mängd kött på kortast möjliga tid till lägsta möjliga kostnad. Ett system som leder till ojämn och odefinierbar kvalitet för dig som konsument. Det bästa för köttproducenteran har blivit att ta fram okastrerade tjurar som snabbt växer sig stora och muskulösa men ger ett magert och hårt kött."


          http://www.fallmanskott.se/djurkunskap-for...jurslag/notkott

           
          Citera
          Gita
          Inlägg 08-11-2012, 20:13
          Länk hit: #39


          Medlem
          Antal inlägg: 5 162
          Medlem sedan:
          20-11-2006
          Medlem nr: 8 833



          Ett lite märkligt fenomen som jag tror jag tagit upp i en annan tråd är att vid en frågeenkät om inköpsvanor svarade en stor majoritet att de handlade ekologiska, närproducerade livsmedel medan det visade att bara någon ynka procent av de livsmedel som sälgs är just ekologiska och närproducerade.
          Helt klart är det något som inte stämmer, eller hur?
          Gita
           
          Citera
          kerstin z5-6
          Inlägg 08-11-2012, 20:14
          Länk hit: #40


          Medlem
          Antal inlägg: 21 879
          Medlem sedan:
          10-01-2003
          Medlem nr: 559



          Handlar helst från närproducerande gårdar.Inte särskilt svårt att få tag på numera.


          --------------------
          Kerstin

          Ut sementem feceris, ita metes
          (Cicero)
           
          Citera

          9 sidor V  < 1 2 3 4 > » 
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 12-08-2025, 21:08
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon