När jag har gott bröd hemma blir det smörgåsluncher. Jag kör med närapå samma pålägg jämt, och vill gärna variera. Lägg gärna dina påläggsfavoriter här!
Här är mina för tillfället:
Kesokaviar - Keso blandad med tub-kaviar och finstrimlad purjo. Mycket säregen och god smak, uppskattas också av många barn.
Avocadosmör - mosad avokado med kryddor eller om man är gottsugen avokado med mosad banan och en skvätt limesaft.
Färskost - yogurt som hälls i tygpåse och fått rinna av en natt. Oströran blandas med vitlök, purjo eller kryddor.
Currybanan - mosad banan med stark curryblandning eller med blandning av koriander och timjan.
Varm äggröra - ett par ägg vispas i kastrull med lite vatten och kryddor, särskilt timjan. Har man mögel- eller camemberost hemma är detta gott att blanda i.
Hommos - tar en stund att göra. Kikärter läggs i blöt en natt och kokas sedan 30-60 min. Mosas i mortel eller med någon sorts hushållsmaskin. Rörs om med olivolja, salt och peppar och tillägg med t ex sesamolja, timjan, lime/citron ed.
--------------------
|