Hejsan,
Här kommer "middagsbjudningen" jag lovade.
Så här efter den vulgära julmaten passar det bra med lite god "smalmat".
Denna rätt har jag lagat till redan för ungefär 25-30 år sedan och varierat den efter årstid och sinnelag. Här är nu receptet för 4 personer. Riktiga måttangivelser finns inte, då jag använder mina "suveräna smaklökar

" . Så smaka av hela tiden och tillför kryddor mm mm allteftersom det behövs. Och glöm inte bort att potatis eller ris ska vara färdigt samtidigt som fisken.
Här är då receptet. tror inte jag glömt nåt.
Bergtunga minst 4 st fileér
citron
vitt vin
smör (blunda om du är viktväktare)
creme fräsh

1 liten burk (den naturliga, som går att koka)
schallottenlök 4-7 st beroende på storlek
ungefär drygt 1dl av vardera i hackad format och färsk naturligtvis
dill
persilja
gräslök
fiskbuljong (tärning eller helst flytande, den är godare)
salt peppar
1 näve skalade färska räkor
Så här gör man.
Ta fram en traktörpanna eller liknande med hög kant.
Stek den hackade löken mjuk o glansig på svag värme.
Dela fileérna på längden peppra o salta samt rulla ihop var och en.
när löken ser glansig ut så i med de hackade kryddorna, spara lite av varje till garneringen rör om en stund ,häll på creme freche och en ordentlig skvätt vitt vin (2-3 glas) sedan i med fiskbuljongen och rör om .
Smaka av. Fattas nåt? i med det.
Citron var det! liten skvätt citron skadar aldrig till fisk.
Lägg i fiskrulladerna på högkant och låt puttra på svag värme ett par minuter. På med locket, om det finns.
Täcks inte fisken av såsen så måste man vända fisken, så att den blir färdigkokt.
Då det bara tar några minuter att koka fisk så förutsätts att allt annat redan är klart.
Bordsdukningen, vinet uppkorkat potatisen eller riset är klart, salladen är färdig. ljusen är tända osv.
några sekunder innan fisken tas från plattan, häller man i de skalade räkorna och fluffar över resten av det klippta kryddgröna. Klart!
Servera och bon apetit!