Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Jungfrulig bergtunga
          Virgo
          Inlägg 08-01-2003, 22:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 934
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 17



          Hejsan,
          Här kommer "middagsbjudningen" jag lovade.

          Så här efter den vulgära julmaten passar det bra med lite god "smalmat".

          Denna rätt har jag lagat till redan för ungefär 25-30 år sedan och varierat den efter årstid och sinnelag. Här är nu receptet för 4 personer. Riktiga måttangivelser finns inte, då jag använder mina "suveräna smaklökar rolleyes.gif " . Så smaka av hela tiden och tillför kryddor mm mm allteftersom det behövs. Och glöm inte bort att potatis eller ris ska vara färdigt samtidigt som fisken.

          Här är då receptet. tror inte jag glömt nåt.

          Bergtunga minst 4 st fileér
          citron
          vitt vin
          smör (blunda om du är viktväktare)
          creme fräsh unsure.gif 1 liten burk (den naturliga, som går att koka)
          schallottenlök 4-7 st beroende på storlek
          ungefär drygt 1dl av vardera i hackad format och färsk naturligtvis
          dill
          persilja
          gräslök
          fiskbuljong (tärning eller helst flytande, den är godare)
          salt peppar
          1 näve skalade färska räkor

          Så här gör man.
          Ta fram en traktörpanna eller liknande med hög kant.
          Stek den hackade löken mjuk o glansig på svag värme.
          Dela fileérna på längden peppra o salta samt rulla ihop var och en.
          när löken ser glansig ut så i med de hackade kryddorna, spara lite av varje till garneringen rör om en stund ,häll på creme freche och en ordentlig skvätt vitt vin (2-3 glas) sedan i med fiskbuljongen och rör om .
          Smaka av. Fattas nåt? i med det.
          Citron var det! liten skvätt citron skadar aldrig till fisk.
          Lägg i fiskrulladerna på högkant och låt puttra på svag värme ett par minuter. På med locket, om det finns.
          Täcks inte fisken av såsen så måste man vända fisken, så att den blir färdigkokt.
          Då det bara tar några minuter att koka fisk så förutsätts att allt annat redan är klart.
          Bordsdukningen, vinet uppkorkat potatisen eller riset är klart, salladen är färdig. ljusen är tända osv.
          några sekunder innan fisken tas från plattan, häller man i de skalade räkorna och fluffar över resten av det klippta kryddgröna. Klart!

          Servera och bon apetit!


          --------------------
          mvh
          Virgo


          Den som hittar stavfel får behålla dessa!
           
          Citera
          Helen i Skåne
          Inlägg 08-01-2003, 22:42
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 817
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 33



          Den ska jag prova, låter himla gott men är kanske inte den där kvällsmaten man slänger ihop när ungarna skriker som galna efter mat... Får väl passa på när de inte är hemma. laugh.gif


          --------------------

          Vänliga hälsningar Helen i Skåne
           
          Citera
          Fialotta
          Inlägg 08-01-2003, 22:53
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 731
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 49



          Tack för den Virgo!
          Ska varva med ditt recept vid lite finare
          tillfällen...passar till en supe med min lilla "gube"
          kom jag på nu rolleyes.gif
          Berättar senare om det blev godkänt tongue.gif


          --------------------
          *maudan*
           
          Citera
          Cilla
          Inlägg 09-01-2003, 01:57
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          Tack för denna Wilhelm. Jag gick direkt och gjorde middag - helt annan sort eftersom jag inte hade bergtunga hemma. Men en annan gång blir det din variant!


          --------------------
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 09-01-2003, 07:10
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          I dag blir det grillad Laxfilé och kokt mandelpotatis på middagsbordet
          till det en sås av Creme fraiche lite salt, peppar och färsk gräslök.
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 21-12-2003, 18:17
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          Lyfter upp den här tråden igen. sleep.gif
          Har precis ätit den här goda såsen till ugnstekt torsk.

          Rekommenderas! wub.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          Lena N
          Inlägg 21-12-2003, 18:53
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 807
          Medlem sedan:
          15-11-2002
          Medlem nr: 361



          CITAT (Berith @ 21-12-2003, 18:17)
          Lyfter upp den här tråden igen.  sleep.gif

          Tack för det lyftet Berith. Jag har missat receptet tidigare. Låter delikat, så nu är det sparat bland festmenyer i min receptsamling.

          Niger och tackar Virgo! wub.gif


          --------------------
          Lena
          Norra Skåne, zon 2-3

          "Jordens frukter tillhör alla, men jorden tillhör ingen" Rousseau.
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 21-12-2003, 21:21
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Något jag ska tänka på till nyårsmenyn smile.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:11
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon