Har nu plockat kassvis med frukt från våra äppelträd. Ett transparent blanche som det mesta går till mos, sedan ett annat med röda äpplen som jag inte vet sorten på, någon som vill gissa? Kolla bilden nedanför. Är ett syrligt äpple med god sötma och frisk smak, blir ganska små, de största 8-9 cm i diameter.
Nu har vi tröttnat på att koka mos och vet inte vad mer vi kan göra. Har delat ut äpplen till arbetskamrater, men nu verkar det intresset ha svalnat. Frysarna är i princip fulla med bär o äppelmos. Det tar emot att lägga resten av frukten på komposten, har redan lagt 3 skottkärror med frukt som varit mer eller mindre skadad.
Har också ytterligare två äppelträd med höstäpplen som blir mogna om några veckor...
Kan man göra nån form av inläggning på äpplen?

Alla tips på konservering av äpplen som inte innefattar frysning är intressanta!
CAM00199.jpg ( 159.72k )
Antal nedladdningar: 31