PÅSKTÅRTA
Bottnar
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl blandade, malda nötter
Kräm
4 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 påsar flytande saffran
1,5 dl vispgrädde
Dekoration
blockchoklad
”konfetti”
Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med hälften av sockret. Vänd sedan ner resten av sockret och de malda nötterna. Bred ut smeten till en stor rektangel, som delas direkt efter gräddningen, eller två rundlar på bakplåtspapper. Grädda i 125 grader varm ugn i 1 timme
Vispa gulor och socker pösigt. Vispa ner vanilj och saffran. Vispa sedan i vattenbad till saffranskrämen tjocknat. Låt krämen svalna. Vispa grädden ganska hårt och blanda i saffranskrämen.
Bred hälften av krämen på en av bottnarna och lägg på den andra. Bred resten av krämen uppe på tårtan. Smält blockchokladen i en plastpåse, gärna i vattenbad i mikrovågsugnen. Klipp ett litet hål i påsen och spritsa chokladen runt kanterna och uppe på tårtan i ett dekorativt mönster. Strössla över ”konfetti”