Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Rabarberpaj ska det bli i påsk
          Eva i Skåne
          Inlägg 18-04-2014, 17:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Bifogad fil  009__800x600_.jpg ( 445.71k ) Antal nedladdningar: 10


          Har haft en balja över dessa i två veckor. Det andra ståndet har bara blad, inga stjälkar ännu, så det gör stor skillnad att täcka dom
           
          Citera
          theseraphim
          Inlägg 18-04-2014, 21:43
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 494
          Medlem sedan:
          15-02-2008
          Medlem nr: 14 081



          Får jag tipsa...

          Rabarber cheesecake

          Rabarberkompott
          1 liter skivad rabarber
          3 dl strösocker
          1 urskrapad vaniljstång

          Kexbotten
          400 g digestive kex
          200 g smör

          Cheesecakesmet
          600 g philadelphia
          1 burk kesella 10 %
          1 dl strösocker
          1 dl maizena
          1 vaniljstång (endast fröna)
          4 ekologiska ägg
          1 dl vispgrädde
          200 g vit choklad
          Sätt ugnen på 175 grader.
          Kompotten: Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten). Koka i cirka 20 minuter tills rabarbern är mjuk. Rör om försiktigt.
          Mixa digestivekexen till smulor i en mixer.
          Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
          Tryck ut kexbotten i en springform med löstagbar kant. Låt botten få gå hela vägen upp på kanten.
          Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut bottnen och sänk temperaturen till 150 grader.
          Vispa philadelphiaost, kesella och frön från 1 vaniljstång krämigt.
          Vispa ner strösocker och maizena.
          Rör försiktigt ner äggen ett par i taget och rör sist vispgrädden.
          Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner den i ostsmeten.
          Rör ner rabarberkompotten lite slarvigt i smeten och häll den i det förgräddade pajskalet.
          Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat.
          Kyl cheesecaken och servera kall.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-06-2025, 15:25
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon