Eva i Skåne
[attachment=80828:009__800x600_.jpg]

Har haft en balja över dessa i två veckor. Det andra ståndet har bara blad, inga stjälkar ännu, så det gör stor skillnad att täcka dom
theseraphim
Får jag tipsa...

Rabarber cheesecake

Rabarberkompott
1 liter skivad rabarber
3 dl strösocker
1 urskrapad vaniljstång

Kexbotten
400 g digestive kex
200 g smör

Cheesecakesmet
600 g philadelphia
1 burk kesella 10 %
1 dl strösocker
1 dl maizena
1 vaniljstång (endast fröna)
4 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Kompotten: Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten). Koka i cirka 20 minuter tills rabarbern är mjuk. Rör om försiktigt.
Mixa digestivekexen till smulor i en mixer.
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut kexbotten i en springform med löstagbar kant. Låt botten få gå hela vägen upp på kanten.
Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut bottnen och sänk temperaturen till 150 grader.
Vispa philadelphiaost, kesella och frön från 1 vaniljstång krämigt.
Vispa ner strösocker och maizena.
Rör försiktigt ner äggen ett par i taget och rör sist vispgrädden.
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner den i ostsmeten.
Rör ner rabarberkompotten lite slarvigt i smeten och häll den i det förgräddade pajskalet.
Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat.
Kyl cheesecaken och servera kall.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon