LÅNGPANNESOCKERKAKOR
Exotiska rutor
3 ägg 3 dl socker 4,5 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver 1 citron – riv skalet fint, pressa ur saften och späd med vatten till 1 dl 1 dl flytande margarin
½ dl koncentrerad exotisk nektar ½ dl flytande margarin 3,5 dl florsocker riven mörk blockchoklad
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggvispet. Blanda sedan i citronvatten och flytande margarin. Häll ut smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i 175 grader i 15 minuter. Rör ihop juice, flytande margarin och florsocker till en smidig smet. Bred den över den avsvalnade kakan och riv mörk blockchoklad över.
Chokladkaka med kokostosca
3 ägg 3 dl socker 4 dl vetemjöl 1 dl kakao 2,5 tsk bakpulver 1 dl flytande margarin 1 dl mjölk
300 gram smör eller margarin 3 dl socker 1 dl mjöl 1 dl mjölk 200 gram kokosflingor
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i äggvispet. Blanda sedan i mjölk och flytande margarin. Häll ut smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i 175 grader i 15 minuter. Blanda ingredienserna till toscan i en kastrull och värm den tills alla ingredienser blandas ordentligt. Bred toscan över kakan och grädda fem minuter till.
|