Matjesill tårta.
Ca 6-8 bitar
6 skivor kavring skurit på längden,ca 18 cm långa inte för tjocka.
Fyllning:
1 ask matjesillsfileer,200g
4 hårdkokta ägg
2 dl creme fraiche
1/2 pkt Philadelfiaost a 200 g
3-4 msk fransk senap
3 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl finklippt gräslök
lite salt och peppar
Garnering:
1 ask matjesill.200 g
ca 4 hårdkokta ägg
1 röd lök
gräslök
Fyllning:
Låt sillen rinna av väl.Finhacka sill och ägg.Blanda creme fraiche och ost.
Tillsätt sill,ägg,senap,vinäger och kryddgrönt.Smaka av med salt och peppar.
Kantskär brödskivorna och lägg två bredvid varandra.Bred på fyllningen och lägg på två skivor bröd men nu på andra ledden,en i varje sida.Skär av det som hänger över och lägg det i mittfältet.Bred på fyllning och lägg på de två återstående skivorna på samma ledd som dom första.
Tryck till lätt.Bred fyllning ovanpå och runt kanterna.Täck tårtan med plastfolie och låt stå tills nästa dag.
Garnering:
Lägg sillbitar och ägg i rader.lägg rödlök i hörnerna,sätt en gräslöksvippa i mitten och strö lite klippt gräslök över allt.
Hoppas det smakar