Hittade det eländiga pappret med receptet på ingefärskola. Kolan är dundergod men det var ett tag sen jag gjorde den sist så pappret hade hunnit att gömma sig ordentligt.

Men, men..... här är receptet i alla fall.
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl honung
2 tsk ingefära
Koka kraftigt utan lock till 120 grader. Tillsätt 1 tsk ättiksprit och 1 msk smör. Häll upp massan i en "låda" vikt av smörgåspapper, 20cm x 20 cm. Pensla gärna lådan med lite fett inuti innan kolasmeten hälls i. Skär eller klipp kolan i bitar innan den kallnat helt.
Jag bytte helt enkelt ut 2 tsk torkad,malen ingefära mot 2 msk färskriven. Sen har jag för mig att lådan var liten, kolasmeten lade sig i ett lite för tjockt lager så jag gjorde lådan lite större. HUR mycket större minns jag tyvärr inte.. Kolan blev god även i den mindre lådan!