Här kommer ett recept som man kan göra dagen innan,passar om man inte vill stå i köket den dagen gästerna kommer.Perfekt på sommaren och om man tycker om örter.
Snossans marinerade fläskfile.
Ca.10 pers på buffebord.
Det här behövs. 1 Kg fläskfile fett att bryna i 2 tsk grov svartpeppar
Marinad 2msk vitvinsvinäger 1 dl olivolja 1dl vatten 1 tsk salt 2stora pressade vitlöksklyftor 1 msk fransk senap 1 tsk dragon 1/2 tsk timjan 1 tsk rosmarin
Gör så här: 1. bryn fläskfilen runt om i lite fett i panna,salta och peppra. 2.Efterstek i 200 grader i ugnen i ca.15-20 min.Låt köttet kallna. 3.Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en plastlåda med lock. 4. Blanda allt till marinaden.Häll den över köttet.Lägg på locket och låt det stå tills nästa dag.Lägg upp på fat lite omlott skeda marinad över. Garnera i grupper med körsbärstomater och sockerärtor.
Sås till fläskfilen. Ca 5 dl.till 10 port. 1 knippe persilja 2 burkar lätt creme fraiche,4 dl. 1/2 pressad vitlöksklyfta 1krm sambal oelek eller 1/4 krm cayennepeppar eller 2 droppar tabasco 1/2 tsk salt
Gör så här: Hacka persiljan grovt och rör ihop den länge med övriga ingredienser. Smaka av och ställ såsen kallt tills nästa dag.
--------------------
Mvh Evelina Odlar numera i zon 4 Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
|