Här kommer ett recept som man kan göra dagen innan,passar om man inte vill stå i köket den dagen gästerna kommer.Perfekt på sommaren och om man tycker om örter.
Snossans marinerade fläskfile.
Ca.10 pers på buffebord.
Det här behövs.
1 Kg fläskfile
fett att bryna i
2 tsk grov svartpeppar
Marinad
2msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1dl vatten
1 tsk salt
2stora pressade vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
1 tsk dragon
1/2 tsk timjan
1 tsk rosmarin
Gör så här:
1. bryn fläskfilen runt om i lite fett i panna,salta och peppra.
2.Efterstek i 200 grader i ugnen i ca.15-20 min.Låt köttet kallna.
3.Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en plastlåda med lock.
4. Blanda allt till marinaden.Häll den över köttet.Lägg på locket och låt det stå tills nästa dag.Lägg upp på fat lite omlott skeda marinad över.
Garnera i grupper med körsbärstomater och sockerärtor.
Sås till fläskfilen.
Ca 5 dl.till 10 port.
1 knippe persilja
2 burkar lätt creme fraiche,4 dl.
1/2 pressad vitlöksklyfta
1krm sambal oelek eller 1/4 krm cayennepeppar eller 2 droppar tabasco
1/2 tsk salt
Gör så här:
Hacka persiljan grovt och rör ihop den länge med övriga ingredienser.
Smaka av och ställ såsen kallt tills nästa dag.