Jag är total nybörjare på trädgårdsfronten, och entusiastiskt kastar jag mig över alla spännande saker som finns i trädgårdshandeln. Ett tiopack sockermajsplantor till exempel. Det kan ju vara lite kul, tänkte jag, och satte de vid vår soligaste vägg. Jodå, nog ser det kul ut allt. Mitt i rabatten sticker dessa jättelika majskvastar upp... Håhå, nästa år skippar jag nog majsen. :-)
Det ser iallafall ut som om det blir rejäla kolvar på dem (lite tröst för den esteten i mig som lider vid åsynen av de stora majsplantorna). Frågan är när de är klara för skörd? Jag har försökt läsa mig till det i böcker och på nätet. På vissa ställen står att de ska skördas när borsten ramlar av, på andra när innehållet i ett majskorn är gräddlikt. Hjälp?
Två bilder finns i albumet (de vita fläckarna på majskolven är lösa färgflagor - jag skrapade rutor igår).
|