Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Häggbärssaft ?
          lena.g
          Inlägg 14-09-2004, 21:35
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 57
          Medlem sedan:
          06-03-2003
          Medlem nr: 860



          När jag var barn så gjorde min mamma häggbärssaft, jag minns den som jättegod, lite nötig i smaken.
          Kan det vara rätt - och - har någon på forumet ett recept att dela med sig av?
          hälsningar Lena. wub.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 15-09-2004, 08:57
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Tar fram min lilla gröna, frukt och bärbok.

          Häggbärssaft

          Plocka bären och förvara dom i frysen till lingontider!

          2,5 l häggbär
          2,5 l lingon
          4 l vatten
          8-10 dl socker/l saft.

          Rensa och skölj bären. Krossa dem eller mal i köttkvarn. Lägg massan i en stor bunke eller kruka.
          Koka upp vattnet och slå det över bären. Låt stå i 3 dygn.
          Häll upp massan i silduk för att självrinna i 30 min.
          Mät saften och tillsätt sockret. Rör om väl.
          Koka upp saften. Skumma.
          Häll saften på varma rena flaskor.

          På samma sida står också:

          Häggbärsbrännvin

          Skölj och torka väl mogna bär och lägg dom i ett lämpligt kärl.
          Häll på brännvin och vänta en vecka.
          Sedan silas essensen ifrån och får stå tills den klarnat. Det tar några månader.
          Blandas med brännvin efter smak.

          Tja, kanske nåt för julsnapsen för dom som nyttjar.


          --------------------


           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 15-09-2004, 13:00
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Lägg häggbär (så mycket du orkar plocka!!) i en glasburk, häll över brännvin så att det täcker bären och låt stå i soligt fönster ca 2 månader.
          Sila av och söta med vi sirap tills du är nöjd. VÄRLDENS godaste likör blir det!!
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          lena.g
          Inlägg 15-09-2004, 21:04
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 57
          Medlem sedan:
          06-03-2003
          Medlem nr: 860



          Tack ni som svarat.

          Jag ska gå och plocka i morgon, lingonen är redan mogna så jag behöver inte vänta länge. Det blir säkert gott.
          hälsningar Lena
           
          Citera
          zaaritha
          Inlägg 18-09-2004, 01:08
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Men--häggbären var väl mogna tidigt i juli?
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 18-09-2004, 11:25
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Beror väl på var i landet du bor!
          Där jag bor blommar syrenerna i juni, men när jag åker till Gällivare i augusti kan jag njuta av dom där.
          Så jag antar att det är lika med hägg.


          --------------------


           
          Citera
          Cilla
          Inlägg 18-09-2004, 15:00
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          Här i zon 3 är häggbären mogna sedan en vecka eller så, iallafall om man vill ha dem riktigt saftiga.

          Färgen på fruktköttet är enormt och vackert rött. Jag tycker bättre om fläderblomssaft men bärsaften är vackrare.


          --------------------
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 23:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon