Detta recept tror jag att jag hittade i ICAs Buffé-tidning, det är hämtat ur en bok av Nora Ephron. Jättegott!!!!
Nora Ephrons fruktpaj
Pajdeg 3 ¼ dl vetemjöl ½ tsk salt 125 g smör 2 msk crème fraîche
Kör i matberedare eller nyp ihop i bunke. Tryck ut i pajform (ca 26 cm), ställ kallt en stund. Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda skalet ca 10 min.
Fyllning: 3 äggulor 1½ dl socker 2 msk vetemjöl ¼ dl crème fraîche 3-4 nektariner/persikor eller 5-6 plommon
Vispa ihop allt utom frukten till en slät sås. Häll i pajskalet. Skär frukten i smala klyftor, med eller utan skal är en smaksak. Lägg ut klyftorna i smeten.
Sänk ugnsvärmen till 175 grader, och grädda pajen i ca 40 minuter. Servera ljummen med glass eller lättvispad grädde.
|