Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Mums i plommontider!
          Mia, zon 3
          Inlägg 16-09-2004, 07:13
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 491
          Medlem sedan:
          13-05-2004
          Medlem nr: 3 603



          Detta recept tror jag att jag hittade i ICAs Buffé-tidning, det är hämtat ur en bok av Nora Ephron. Jättegott!!!!

          Nora Ephrons fruktpaj

          Pajdeg
          3 ¼ dl vetemjöl
          ½ tsk salt
          125 g smör
          2 msk crème fraîche

          Kör i matberedare eller nyp ihop i bunke. Tryck ut i pajform (ca 26 cm), ställ kallt en stund.
          Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda skalet ca 10 min.

          Fyllning:
          3 äggulor
          1½ dl socker
          2 msk vetemjöl
          ¼ dl crème fraîche
          3-4 nektariner/persikor eller 5-6 plommon

          Vispa ihop allt utom frukten till en slät sås. Häll i pajskalet.
          Skär frukten i smala klyftor, med eller utan skal är en smaksak. Lägg ut klyftorna i smeten.

          Sänk ugnsvärmen till 175 grader, och grädda pajen i ca 40 minuter.
          Servera ljummen med glass eller lättvispad grädde.
           
          Citera
          Cilla
          Inlägg 18-09-2004, 00:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          Det där verkar gott Mia!

          År när jag har mycket plommon gör jag

          Inlagda plommon, busenkelt och vackert
          Sockerlag och snabb lättkokning av plommonen. Rubbet ned i burkarna som jag steriliserat genom kokning 20 minuter. Låt svalna upp och ned. Håller länge.

          Plommonkompott
          Pyttelite vatten med socker, i med plommonen och koka. Kärnorna flyter upp, och dem tar jag med sleven när jag också skummar av den flödande smeten. I burkar som ovan, eller i pappkartonger för frysning. Busgott på vintern till yogurt, gröt och glass.

          Plommonjuice
          När plommonkompotten blir för juicig häller jag av det som flödar i en annan kastrull. Lite fruktkött hänger med, säkert kan man mixa det sedan om man inte tycker om det. Blir inte så dryg juice/saft men god när man späder med lite iskallt vatten eller is.


          --------------------
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 19-07-2025, 17:48
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon