Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > bockhornsklöver, stenhårda frön
          kermita
          Inlägg 16-09-2004, 08:07
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 42
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 530



          Jag har en påse bockhornsklöver.
          Köpt på Indiska och kravmärkt. Stå att det används ofta istället för lök och vitlök. Men fröna är stenhårda, fösökte mortla dem igår ,men det går inte, hur andvänds fröna ?
          Någon som provat.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 5)
          KURT
          Inlägg 16-09-2004, 09:16
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Jag har också nyss köpt, men inte provat än. Men jag har förstått att de skall brynas (rostas) i olja/smör/margarin. Detta både för att få bort bitter smak och för att få dem mjukare. Man kan också grodda dem, men då lägger man ju dem i blöt.
           
          Citera
          Wargen
          Inlägg 16-09-2004, 10:08
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 633
          Medlem sedan:
          17-11-2002
          Medlem nr: 365



          Måste bara tipsa om en sak, nu när det snart är Halloween...Ett år groddade jag bockhornsklöver och bjöd folk på Drakyngel! Groddarna ser ut precis som små drakyngel när de (groddarna) har växt så länge att de två hjärtbladen spricker ut. Blev mycket uppskattat som "hemsk" mat på partyt.... rolleyes.gif
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 16-09-2004, 10:51
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Hej hopp,

          Jag både lagar mat med dem och odlar dem för bladens skull smile.gif grodda har jag aldrig gjort.

          Alldeles riktigt - de måste brynas - i ghee eller olja så att den beska smaken försvinner och man måste bryna dem LÄNGE också ;-)
          Mehti-blad är bockhornsklöver.....kasoori mehti med.
           
          Citera
          Sulawesii
          Inlägg 17-09-2004, 16:59
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 3 022
          Medlem sedan:
          14-11-2003
          Medlem nr: 2 566



          Jag stinker bockhornsklöver under armarna i flera dagar när jag bryggt te på dem..... så nu gör jag inte det så ofta längre....


          --------------------
          ”Gå inte på Den Smala Vägen den är alldeles för bred. Balansera isället på de öppnaste fälten..”
          - Sun Axelsson


          user posted image
           
          Citera
          solkatten
          Inlägg 21-09-2004, 14:16
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 445
          Medlem sedan:
          31-12-2003
          Medlem nr: 2 640



          Jag rostade dem i torr panna några minuter innan jag krossade dem i mortel. De var väldigt hårda ändå, men det gick.


          --------------------
          Karlskrona, Blekinge, Zon 1
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 11:31
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon