Full version: bockhornsklöver
kermita
Jag har en påse bockhornsklöver.
Köpt på Indiska och kravmärkt. Stå att det används ofta istället för lök och vitlök. Men fröna är stenhårda, fösökte mortla dem igår ,men det går inte, hur andvänds fröna ?
Någon som provat.
KURT
Jag har också nyss köpt, men inte provat än. Men jag har förstått att de skall brynas (rostas) i olja/smör/margarin. Detta både för att få bort bitter smak och för att få dem mjukare. Man kan också grodda dem, men då lägger man ju dem i blöt.
Wargen
Måste bara tipsa om en sak, nu när det snart är Halloween...Ett år groddade jag bockhornsklöver och bjöd folk på Drakyngel! Groddarna ser ut precis som små drakyngel när de (groddarna) har växt så länge att de två hjärtbladen spricker ut. Blev mycket uppskattat som "hemsk" mat på partyt.... rolleyes.gif
Ingrid på Västkusten
Hej hopp,

Jag både lagar mat med dem och odlar dem för bladens skull smile.gif grodda har jag aldrig gjort.

Alldeles riktigt - de måste brynas - i ghee eller olja så att den beska smaken försvinner och man måste bryna dem LÄNGE också ;-)
Mehti-blad är bockhornsklöver.....kasoori mehti med.
Sulawesii
Jag stinker bockhornsklöver under armarna i flera dagar när jag bryggt te på dem..... så nu gör jag inte det så ofta längre....
solkatten
Jag rostade dem i torr panna några minuter innan jag krossade dem i mortel. De var väldigt hårda ändå, men det gick.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon