CITAT (Blomstertanten @ 15-10-2004, 09:02)
Lingonpäron ! :wub:
Mamma gjorde alltid det på hösten. Den serverades med vispad grädde på Annandag jul, alltid upplagt i en speciell glasskål ( slipat mönster med liljekonvaljer,som nu står i min bokhylla)
Men har tyvärr inget recept ! :(
Kanske någon här har det ?

Jag har för mig att Anna Bergenström har några recept på inkokta päron i sina kokböcker...
Prova i första hand "Vinterns goda ting", men också "Nya Annas mat" och ev "Kärlek, oliver och timjan". Finns på bilboteket eller att köpa på tex
AdLibrisDet finns flera sorter; lingonpäron, ingefärspäron med kanel, saffranspäron
Jag har provat att frysa de inkokta päronen också, det går utmärkt!! Det svåra är att få några kvar att frysa... sambon är svår på dem, särskilt ingefärspäronen...
Lynxan