RANDIG GRÖNSAKSPATÉ
4-5 medelstora morötter (600gr)
2-3 palsternackor (450 gr)
vatten, salt
TILL VARJE PURÉ:
1 ½ tsk pot.mjöl
4 ½ msk créme fraiche
1 ½ ägg
3 krm salt
1 ½ krm vitpeppar
Skala och koka morötter och palsternackor mjuka, var sort för sig i lättsaltat vatten som täcker. Låt rotfrukterna rinna av väl. Finfördela dem sedan till puré i matberedare. Gör varje smet för sig. Tillsätt därefter pot.mjöl, créme fraiche ägg och kryddor. Smörj en en rak bakform väl. Häll i hälften av morotspurén, där efter hälften av palsternackspurén, sen morot och sist resten av palsternacks. Täck formen. Grädda patén på galler i nedre delen av ugnen i 175 gr i 50-60 min. Låt patén kallna och stjälp upp den, servera med kryddgrön gräddfilsås.
3 dl gräddfil 1 dl blandade hackade färska örter ex. dragon, gräslök, dill, persilja salt & svartpeppar
Blanda allt och låt den dra ca 15 min i kylen.
--------------------
|