RANDIG GRNSAKSPAT
4-5 medelstora mortter (600gr)
2-3 palsternackor (450 gr)
vatten, salt
TILL VARJE PUR:
1 tsk pot.mjl
4 msk crme fraiche
1 gg
3 krm salt
1 krm vitpeppar
Skala och koka mortter och palsternackor mjuka, var sort fr sig i lttsaltat vatten som tcker.
Lt rotfrukterna rinna av vl. Finfrdela dem sedan till pur i matberedare. Gr varje smet fr sig. Tillstt drefter pot.mjl, crme fraiche gg och kryddor.
Smrj en en rak bakform vl. Hll i hlften av morotspurn, dr efter hlften av palsternackspurn, sen morot och sist resten av palsternacks. Tck formen. Grdda patn p galler i nedre delen av ugnen i 175 gr i 50-60 min.
Lt patn kallna och stjlp upp den, servera med kryddgrn grddfilss.
3 dl grddfil
1 dl blandade hackade frska rter ex.
dragon, grslk, dill, persilja
salt & svartpeppar
Blanda allt och lt den dra ca 15 min i kylen.


