Grekiskt olivbröd (1 krans)
25 g jäst 2 ½ dl filmjölk ½ tsk salt 1 ½ msk olja ca 7 dl rågsikt
Fyllning: ½ glas pimentofyllda oliver ½ tsk oregano
+ lite grovt salt.
Gör så här: Sätt ugnen på 200° Smula jästen i en bunke. Ha i 1 dl fil. Rör om med en träslev. Ha i resten av filen, salt och olja. Rör om. Ha det mesta av mjölet men spar 1 dl till utbaket. Arbeta degen smidig Låt jäsa under duk i 10 min. Medan du väntar på att degen ska jäsa, hacka oliverna. Mjöla bakbordet, tag upp degen och kavla ut till en rektangel. Strö över de hackade oliverna och oreganon på degen. Rulla ihop degen och lägg ihop den till en krans. Strö sedan på lite grovt salt. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på kransen. Låt jäsa under duk ca 20 min. Grädda kransen i ca 30 min i mitten av ugnen.
--------------------
|