Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Pestofylld focaccia, Italienskt bröd
          Betty
          Inlägg 05-10-2004, 00:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Inspirerad av Netas och Elisabeths brödrecept så kom jag att tänka på detta fantastiskt goda italienska bröd som vi bjöds på i somras när vi hade ett knytkalas med tema Italien (som avslutning på en studiecirkel i vår STA-avdelning)

          Pestofylld focaccia 2 bröd

          Ingredienser:
          5 dl ljummet vatten
          50 g jäst
          3 msk kesella
          2 msk mjukt smör
          3 msk socker
          1 msk salt
          2 msk olivolja
          1 ägg
          2 dl durumvetemjöl
          11 dl vetemjöl

          Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna, blanda sist i durumvetemjöl och vetemjöl lite i sänder.Degen kan köras i hushållsmaskin 5 - 8 minuter eller bearbetas för hand i bunken tills den blir blank och smidig. Jäs degen sedan under bakduk i 30 minuter.

          Fyllning:
          200 g Philadelphiaost
          4 msk pesto

          Blanda ost och pesto till krämig konsistens.
          Sätt ugnen på 190°.
          Häll upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla sedan ut till runda kakor och låt dem vila i fem minuter. Lägg sedan degkakorna på smord plåt och låt dem jäsa i 30 minuter eller till dubbel storlek. Pensla dem med olivolja. Gör därefter försiktigt små gropar i degkakorna och lägg fyllningen i dessa.

          Kryddblandning:

          2 msk rosmarin
          1 tsk havssalt (gourmetsalt)
          1 tsk oregano

          Blanda kryddorna och strö blandningen över bröden. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills de har fått gyllenbrun färg.


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Betty   Pestofylld focaccia   05-10-2004, 00:20
          netaave   Det ska jag pröva!   05-10-2004, 17:22
          moka   NAM! Ska också pröva! Brukar laga ett lik...   05-10-2004, 18:05


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 19:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon